LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 aug 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 aug 2022

  • Ik zit in mijn laatste vakantieweek, dus hou er rekening mee dat ik de nieuwsbrief schrijf, de websites aanpas en dan weer weg ben. De afgelopen dagen heb ik de omgeving van Bergen op Zoom en de stad zelf bezocht en ben ik naar voormalig vliegveld Soesterberg geweest.
  • Goldmoney heeft aangegeven dat het eigen aandelen gaat inkopen. Men wil een kleine 5% van de eigen aandelen gaan inkopen. Goldmoney zal vanaf 30 augustus 2022 tot een jaar later de aandelen in de open markt inkopen.
  • De FED heeft aangegeven dat het de markt pijn zal gaan doen om de inflatie onder controle te krijgen.
  • De reden waarom de FBI een inval deed in Mar-a-Lago is vrijgegeven. Trump gaf aan dat hij dat wilde en een rechter was het daar mee eens. Be carefull what you wish for en nu is Trump vervolgens dus boos dat het is vrijgegeven, want het is behoorlijk schadelijk voor hem geworden. Het is duidelijk dat Trump de wet zwaar overtreden heeft door die geheime stukken mee te nemen.
  • Facebook heeft de Cambridge rechtszaak afgehandeld met een deal. Beide partijen hebben de rechter gevraagd de zaak te laten rusten. Facebook heeft Bloomberg, die met dit verhaal kwam, geen commentaar willen geven.
  • De huizenprijzen zijn in de afgelopen maanden 8,6% meer waard geworden in Nederland. Het afsluiten van een maatwerk hypotheek wordt steeds moeilijker omdat de toezichthouder de hypotheekverstrekkers op de vingers getikt heeft. Het is dus voor hun heel eng om maatwerk te leveren, want de toezichthouder pikt dat maar niet zo maar.
  • De grote Chinese tech fondsen kenden een zwaar kwartaal. Dit kwam voornamelijk door Covid maatregelen, maar ook doordat de Chinese overheid zich actief bemoeid met het te voeren beleid.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *