LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 sept 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 sept 2021

  • Gisteren crashste mijn PC en resteerde helaas een fabrieksinstellingen actie. Daarmee was ik tot mijn verrassing ook mijn Google account ineens kwijt en het duurt volgens Google nog 48 uur voor ik weer toegang tot mijn account heb. Ik zal dus niet op mails kunnen reageren.
  • DeGiro heeft besloten om per 31 december 2021 alle zakelijke gebruikers (dus klanten die met een bedrijfsrekening beleggen) er uit te gooien. Blijkbaar is het ze te lastig geworden. DeGiro wil alleen ‘makkelijke’ klanten.
  • Vandaag komt er een rechtszaak over het feit of de overheid handhavingsmaatregelen door restauranthouders etc. mag laten uitvoeren. In mijn ogen een stap over de grijze lijn heen. Als het wel mag, waar stopt het dan?
  • Gisteren een goede dag voor uraniumaandelen. Dat terwijl afgelopen vrijdag juist zo’n slechte dag was. Verderop in de nieuwsbrief meer daar over.
  • Eén FED directeur gaat het veld ruimen nadat bleek dat enkele directeuren enorm actief in aandelenhandel waren geworden. Dat is ongewenst omdat ze zelf een enorme invloed op de aandelenbeurzen kunnen hebben.
  • De Republikeinen hebben gisteren een poging om de schuldlimiet van de overheid op te rekken getorpedeerd. Ze willen de zaak graag laten klappen omdat ze denken dat het de populariteit van Biden gaat schaden. Een extreem gevaarlijk politiek spelletje.
  • ASM International verwacht de komende jaren nog stevig te kunnen groeien. Daarbij denken ze ook de marge te kunnen verbeteren.
  • Ford gaat een nieuwe fabriek bouwen, puur voor de bouw van elektrische auto’s. Ook komen er drie nieuwe accufabrieken bij. 7 miljard dollar wordt de totale investering. Ford gaat samenwerken met accufabrikant SK Innovation die 4,4 miljard zal bijdragen. Per jaar moeten de fabrieken in staat worden om een miljoen accupakketten uit te leveren.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *