LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 sept 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 sept 2020

Joe Biden, president, debat
  • TikTok had eigenlijk in de VS verboden moeten worden en niet meer gedownload kunnen worden, maar een rechter heeft er een stokje voor gestoken. Je moet als regering wel een legitieme reden voor een verbod kunnen aangeven en dat was in de ogen van de rechter niet het geval.
  • De grootste chipbouwer van de wereld is in de VS op de zwarte lijst geplaatst. De aandelen zijn in het Verre Oosten omlaag gegaan. Amerikaanse bedrijven mogen het bedrijf nu niet meer leveren. Vraag is welke Amerikaanse bedrijven nu geraakt gaan worden als die chips ook niet meer in hun producten mogen zitten.
  • Morgenavond (Amerikaanse tijd) zal het eerste presidentiële kandidatendebat tussen Trump en Biden gehouden worden. Ik verwacht dat het vooral voor de Trump aanhangers een schok gaat zijn. In de rechtse pers is Biden neergezet als een zwaar dementerende oudere. Ook Trump is dat naar verluidt gaan geloven en medewerkers van hem zijn bang dat hij Biden nu vreselijk aan het onderschatten is.
  • Een Canadees pensioenfonds heeft aangegeven in 2025 minstens een derde van het geld in Derde Wereldlanden te beleggen. Klikt leuk, maar ik zou liever zien dat ze winstgevend beleggen… waar dan ook. Het is immers pensioengeld van mensen die daar hard voor werken.
  • Volgens de NYT betaalde Trump in 2016 slechts 750 dollar aan inkomstenbelasting. Simpelweg omdat hij vrijwel geen inkomen had vanwege de structurele verliezen van zijn bedrijven. Dat kan incompetentie zijn, maar ook beleid. Jeff Bezos doet immers hetzelfde. Al sinds de jaren negentig gaat het gerucht rond dat heel de Trump organisatie opgezet is om Russisch zwart geld te witten. Het is niet voor niets dat hij zijn belastingpapieren niet openbaar wil hebben.
  • Elektrische automaker Xpeng heeft een reuzen drone gepresenteerd. Er kan één persoon mee rondgevlogen worden. Het ziet er fantastisch uit.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *