LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 sept 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 sept 2020

  • Gisteren weer een herstel voor de Amerikaanse beurzen. Beleggers schrikken af en toe, maar vergeten hun schrik weer heel snel. Het is weer eens een knipperbol beurs geworden.
  • De goudaandelen wonnen gisteren 3% aan waarde. Daarmee is grofweg de helft van het verlies van een dag eerder weer goedgemaakt.
  • China heeft meer dan 300 concentratiekampen gebouwd om de Oeigoeren er onder te krijgen. Deze bevolkingsgroep verzet zich tegen de Chinese overheersing. China heeft daarop Nazi praktijken opgepakt om het probleem te lijf te gaan.
  • De reissector gaat heel ver om wintersporters toch te verleiden te boeken. Het zal een vakantie als geen andere worden, want op veel plakken zijn de after ski’s verboden. Dat wordt dus in de avond op de hotelkamer zitten.
  • De gemeente Tilburg heeft besloten om een buitenbijeenkomst zonder social distancing toch toe te laten. We zagen al eerder dat dit soort bijeenkomsten geen enkel probleem waren voor wat betreft besmettingen. Benieuwd of ze dit keer wel verschil gaan zien en zo niet… Of de autoriteiten dat durven toe te geven.
  • De ACM heeft volgens de rechter terecht hoge boetes opgelegd vanwege misleiding op beurzen. Je werd er gevraagd om iets te tekenen om in aanmerking voor hoge kortingen te komen en daarna deed het bedrijf net alsof je de keuken daadwerkelijk gekocht had.
  • Het dividend op Exxon Mobil aandelen is nu meer dan 10%. Dat is puur omdat de koers van het aandeel zo gedaald is. In de laatste 12 maanden verloor het aandeel al 50% aan waarde. De vraag is uiteraard of het bedrijf in staat blijft het dividend op dit niveau te handhaven. Overigens was de hoogste koers ooit meer dan $100. Nu staat het aandeel op $34.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *