LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 okt 2021

  • Gisteravond een interessant en positief gesprek met de CEO van Neo Finance gehad. Ik ga er nog een verslag van maken. Helaas is de video opname niet gemaakt.
  • China is nu steenkool aan het opkopen in Rusland. Het land wil pertinent geen steenkool uit Australië meer hebben. Grappig is dat voorheen het China niet uitmaakte waar ze iets vandaan haalden. Nu hebben ze een president met een teer huidje en ineens doet het er wel toe of je al dan niet kritiek op China hebt. Opmerkelijk overigens dat de absolute waarde van export van Australië naar China met 24% toenam afgelopen jaar. Voedsel neemt China nog wel van Australië af en in grote hoeveelheden.
  • De Chinese economie krijgt het de komende kwartalen zwaar. Energie tekorten leiden tot blackouts en dat is uiteraard funest voor productie. Tevens neemt de inflatie toe en dat vinden Chinese spaarders helemaal niet leuk. Daarbij zien veel particulieren in China de waarde van hun vastgoed hard dalen. Het is een perfecte storm… maar dan wel tegen de wind in.
  • De Bank of Japan gaat de vermindering van de economie stimulatie verschuiven… lees… voor zich uit schuiven. Wat een verrassing! (niet).
  • ABNAMRO gaat coffeeshops meer in rekening brengen voor hun zakelijke rekening. Het gaat om een verhoging van slechts 1000%. De bank stelt dat de controle verplichtingen zo duur zijn dat ze wel moeten. Hoeveel winst maakte ABNAMRO de laatste kwartalen? Zou het kunnen zijn dat de bank deze klanten simpelweg aan het wegpesten is? Ze mogen ze niet weigeren, maar nu proberen ze het met absurde kostenverhogingen. Coffeeshops zijn legale bedrijven. De toezichthouder en de politiek zouden hier in moeten grijpen. Nu zijn het Coffeeshops… straks worden het bedrijven met belangen in het buitenland, bedrijven met veel cash stortingen, bedrijven met … Vul maar in.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *