LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 maart 2019

brexit

De Zweedse investeerder Heimstaden AB heeft een portefeuille met daarin 9544 Nederlandse woningen overgenomen. In het pakket ook 77 commerciële locaties en 2.112 parkeerplekken. De overnamesom is bijna 1,4 miljard euro. Het bedrijf heeft nu wereldwijd 50.000 woningen in haar bezit.

Een petitie tegen de Brexit is ondertekend door 5,8 miljoen Britten. De Engelse politiek negeert de petitie echter volkomen. Pas op 1 april zal er (verplicht) een debat over de petitie komen. In 2016 stemden 17 miljoen Britten door een vertrek uit de EU.

Renault wil volledig fuseren met Nissan en wil daarna samen Fiat Chrysler overnemen. Ambitieuze plannen genoeg.

In maar liefst dertig gemeenten zal dit jaar de hondenbelasting afgeschaft worden. Deze belasting kost meestal meer dan ze oplevert. Het wordt dan ook vooral als een pestbelasting gezien. Een ontmoediging vanuit de gemeente om een hond te nemen. Nederland telt momenteel 355 gemeentes. In 201 gemeentes blijft de hondenbelasting ook dit jaar bestaan.

Bavaria gaat het koninklijke predicaat ontvangen. De onderneming is ondertussen al 300 jaar oud.

Saudi Aramco koopt ter waarde van 69.1 miljard dollar een meerderheidsaandeel in Sabic. Sabic is een petrochemische onderneming. Aramco neemt de positie over van een Saoedi’s beleggingsfonds.

Het hoofdkantoor van Swedbank in Zweden is door de autoriteiten doorzocht naar aanleiding van een onderzoek naar witwassen. Goh, een bank zie zich bezighoudt met criminele activiteiten, dat hoorde je niet veel… deze week. De beurskoers van de bank verloor ondertussen al 20% nadat eerder een link met Danske Bank bekend was geworden.

In de Franse regering hebben drie ministers hun ontslag ingediend.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *