LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 februari 2019

Italië

FPlus Trading heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Het bedrijf zegt op haar website te handelen onder vergunning van de AFM. Dat is volgens de AFM niet waar en dus is het misleiding van consumenten. Het bedrijf misbruikt de naam en vergunning van een andere vergunninghouder en had vijf dagen om de website aan te passen en zaken goed te regelen. De vijf dagen zijn verstreken. De boete kan nu oplopen tot 50.000 euro. Overigens zeggen ze te handelen onder vergunningnummer 12010811. Dat is ook een F Plus, maar dan wel een zorgverzekeraar.

Ik werd gisteren gewezen op een mogelijke oplichting van de site goudwerkt.nl. Ik er naar toe, bleek de site al weggehaald te zijn. Snel opgelost derhalve.

De verklaring van de oud advocaat van Trump loog er niet om. Trump werd weggezet als racist, oplichter en valsspeler door de man die veel van het smerige werk voor hem gedaan heeft en zich daar nu zwaar voor schaamt.

Bij KLM mogen de medewerkers delen in de 168 miljoen winst. De bonus komt neer op ongeveer 1,5 maandsalaris. Het is een prima manier om de winst eerlijk te verdelen en daarmee de koopkracht van de medewerkers te verbeteren. Dat is goed voor de economie. Het is ook heel veel beter dan de winst alleen maar over enkele topmanagers te verdelen zoals de gewoonte is bij alle banken en veel andere bedrijven.

De Nederlandse regering heeft nu een belang van 14% in Air France. De Fransen voelen zich nu in het pak genaaid door deze stap. Ze hoopten KLM zonder slag of stoot in te lijven en nu ineens werken die stomme Hollanders niet meer mee. De vraag blijft natuurlijk waarom je eerst als overheid je belang verkoopt om deze daarna weer terug te kopen. Is dat duurzaam beleid? Als de privatisering geen goed idee was, moeten we dan heel dat beleid van toen niet onder de loep nemen? Of is dit weel symbool politiek? Een actie omdat politici zich er goed of machtig door voelen?

De Europese Commissie heeft Italië weer een schrobbering gegeven vanwege de hoge overheidsschulden. Als het daar misgaat, dan is het andere koek dan in de dwerg Griekenland of het nog kleinere Cyprus.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *