LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 aug 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 aug 2018

– De VS en Mexico hebben een overeenkomst gesloten die NAFTA moet gaan vervangen. Een mooie opsteker voor Trump die hiermee Canada in het nauw brengt. Zo op het ook is er weinig veranderd. Het lijkt Trump meer om een nieuwe naam dan om een andere inhoud te gaan. Tegelijk met de deal met Mexico heeft Canada te horen gekregen dat ze importheffingen op auto’s opgelegd gaat krijgen als ze niet akkoord gaan met de door de VS opgelegde ‘eerlijke deal’. Het is gewoon openlijke afpersing door de VS.
– De koers van het aandeel Tesla verloor gisteren 1%. Er wordt nogal dramatisch overgedaan in de pers, maar de daling van gisteren was dat zeker niet. Ondertussen is de koers sinds 6 augustus 2018 gedaald van 355 naar nu 319.


– Een voormalige manager van Fiat Chrysler heeft 5,5 jaar gevangenisstraf gekregen voor het omkopen van medewerkers van de vakbond.
– Amerikaanse boeren gaan samen 6 miljard dollar krijgen als compensatie voor de verliezen die ze maken door de importheffingen. Een deel van het geld gaat gebruikt worden door het opkopen van goederen door de Amerikaanse overheid. Het meeste geld gaat naar soyabonen producenten. Er is eventueel een extra 6 miljard beschikbaar als het bedrag niet voldoende blijkt te zijn. Al met al een dure oplossing voor een probleem dat niet had hoeven te bestaan.
– Berkshire Hathaway heeft een belang genomen in een Indische digitale betaalservice. Deze service is populair geworden nadat de overheid fysiek geld vrijwel onbereikbaar maakte. Het werd een investering in One97 Communications, het moederbedrijf van Paytm, alwaar ook Alibaba en Softbank een belang in hebben. Het gaat om een investering van onder de 350 miljoen dollar. Waarschijnlijk is Todd Combs verantwoordelijk voor de transactie.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *