LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 nov 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 nov 2023

  • Nu dat Black Friday geweest is, is in de VS het feestdagen seizoen van start gegaan. Wie nog geen kerstcadeaus heeft gekocht met de Black Friday korting, zal nu op zoek moeten gaan naar iets mooi voor een hogere prijs. De oude rommel is uit de winkels verdwenen, de duurdere nieuwe spullen komen er nu te liggen. Uiteraard komen die spullen ook weer met zogenaamde kortingen.
  • De centrale bank van Zwitserland heeft een flink deel van haar aandelen AMC, Apple, Nvidia en Tesla verkocht. De bank heeft voor het eerst in 15 jaar een verlies geboekt. Vooral op de aandelen AMC werd een enorm verlies opgelopen. Dat aandeel verloor het afgelopen jaar 90% van haar waarde.
  • AI krijgt alle aandacht in de pers en dat gaat helaas ten koste van uranium. De uraniumprijs is juis opwaarts doorgebroken en vrijwel niemand die dat nu ziet. Morgen ga ik in het lunchwebinar een uraniumaandeel bespreken. Klik hier om er morgen gratis bij te zijn. Ik start dinsdag om 12:30 uur.
  • De verkoop van hybride auto’s is wereldwijd enorm toegenomen, terwijl EV’s echt extreem veel minder besteld worden. De EV markt zit in een enorme dip momenteel.
  • 30 november gaat Tesla haar cybertruck daadwerkelijk op de markt brengen. Wordt dit een hype, of is het ineens iedereen duidelijk dat het gewoon een heel lelijk ding is?
  • De organisator van de miss verkiezing in Nicaragua is het land uit gezet nadat een miss gewonnen had die de oppositie in het land steunt. Miss Nicaragua werd ook Miss Universe en ze kreeg dus heel veel aandacht. Te veel voor de leiders van het land. Die kunnen daar pertinent niet tegen.
  • Het VK weigert nu 5x meer EU-burgers aan de grens dan voor de Brexit. De geweigerden spreken van een enorme Britse vijandigheid aan de grens. Sommige geweigerden werden vastgezet in een detentiecentrum en ervaren de gebeurtenis al enorm traumatisch.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *