LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 november 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 november 2021

stroomnet vol

  • Er is celstraf geëist voor twee medewerkers Vestia. Het gaat om corruptie, oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte bij de woningcorporatie in Rotterdam.
  • Ook het stroomnet van Gelderland raakt vol. In verschillende plaatsten kunnen nu geen grootgebruikers aangesloten worden. Het wordt steeds belangrijker dat het stroomnet uitgebreid gaat worden. Dat zou onder meer met batterij capaciteit moeten, zodat pieken kunnen worden opgevangen en teveel opgewekte stroom opgeslagen kan worden. Elektriciteitsbedrijven werken dat actief tegen, omdat ze daar niet aan verdienen als ze dat niet zelf gaan doen.
  • Rivian, dat ik recent in een video besprak, overweegt om in Nederland een fabriek te gaan plaatsen. Amazon heeft 100.000 elektrische bedrijfswagens bij het bedrijf besteld. Ford is 12% aandeelhouder van het bedrijf.
  • Gaat de FED taperen? Ze zeggen nog altijd van wel. Hoe dan ook, de dollar wordt er steeds sterker door. Heel mooi voor mij, want ik heb veel van mijn geld in dollars staan. (Aandelen en onroerend goed)
  • Black Friday aanbieding elektronica interessant? Kijk hier wat de prijs écht heeft gedaan. Pas overigens op. Tweakers kijkt niet naar alle aanbieders. Ga daarna dus nóg weer even de zoekmachine in en kijk of je een nóg goedkopere aanbieding kan vinden.
  • Vanavond horen we welke restricties er weer bij aan komen om het aantal besmettingen te gaan beperken. Ik blijf me verbazen over de vasthoudendheid van een beleid dat niet werkt. Gevaccineerd zijn maakt je niet minder besmettelijk. Het vaccin beschermt je tegen ernstig ziek worden, maar je wordt nog net zo makkelijk ziek EN je besmet anderen makkelijker want je merkt zelf niet dat je drager van het virus bent geworden. Dat is de enige verklaring voor het feit dat landen met een hoge vaccinatiegraad nu de meeste besmettingen kennen. De oplossing? 1G toepassen. Iedereen testen en isoleren zodra er besmetting blijkt. Het werkt in Azië.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *