LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 nov 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 nov 2019

vastgoed

Volgende week maandagavond 2 december is er een vastgoed bijeenkomst in het Beursbox kantoor in Best. Lees er hier meer over. De toegang is gratis.

Waarom is het triest dat Bloomberg mogelijk wel eens de beste kandidaat voor de Democraten is? Ik kreeg wat vragen op mijn opmerking van gisteren. Het is in mijn ogen triest omdat de man met 30 miljoen eigen geld zichzelf inkoopt. Hij koopt er reclame zendtijd voor en verwacht zo een kiezersbasis te kunnen bouwen. Je kan het presidentschap dus gewoon kopen als je maar rijk genoeg bent… Tenminste, als hij straks ook gaat winnen.

Gisteren werd bekend dat Uber haar recht om in Londen te rijden verloren heeft. Volgens de toezichthouder was het bedrijf niet veilig genoeg. Na een eerste voorlopige stop, kreeg het bedrijf twee keer een tijdelijk verlenging. Die is nu dus definitief ingetrokken.

Fascisme in wording… Een heel krachtige korte video

De IPO van Alibaba is in die zin een succes geworden dat de aandelen na de IPO nog weer 7% gestegen zijn. Het was tot op heden de grootste IPO wereldwijd in 2019. Alleen de eventuele IPO van Aramco kan deze IPO nog overtreffen.

In China zijn de autoriteiten een nieuwe campagne tegen bitcoin handelaren, platforms en miners begonnen. De munt verloor meer dan 3000 dollar aan waarde de laatste weken. China heeft haar aanvankelijke positiviteit richting bitcoin volledig laten varen en lijkt er vanaf te willen om daarna een eigen staatscryptomunt te lanceren.

Eneco is overgenomen door Mitsubishi. Vooral Rotterdam, Den Haag en Dordrecht profiteren fors van de verkoop van de laatste Nederlandse energie reus. De steden krijgen veel cash, maar zullen het daarna zonder het dividend op hun voormalige investering moeten doen. Wat te doen met het geld? Het beste zou zijn het weer te investeren in mooie initiatieven. Zo kan het de steden dividend blijven opleveren. De provincie Brabant ging er na de verkoop van Essent vooral breed van leven… tot het geld binnenkort op is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *