LADEN

Typ om te zoeken

De armoede val

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

De armoede val

loonkloof, armoede

Vaak is er bij armoede geen sprake van enorme bedragen. Je komt al vreselijk in de problemen als je structureel twintig euro per maand te kort komt. Rekeningen blijven onbetaald en zodra een incasso bureau er zich mee gaat bemoeien schieten de kosten fors omhoog. De schuld kan makkelijk verdubbelen puur vanwege administratieve zaken.
Ondertussen nemen de inkomsten niet toe en voel je je slechter en slechter vanwege de financiële zorgen. Dit kost de samenleving gigantisch veel geld, want die zorgkosten nemen toe en die komen voor rekening van de samenleving in de vorm van hogere premies voor iedereen.
Dat het allemaal oneerlijk verdeeld is, dat bewijst het feit dat er in Nederland en België ondertussen ook nog meer dan 600 miljard euro NIETS ligt te doen op spaarrekening die geen rente opleveren.
Als dat geen schandaal is, wat is het dan wel?
Als die 600 miljard slechts 2% rendement op jaarbasis zou opleveren, dan zou dat 12 miljard euro opleveren. Dat is grofweg 400 euro per Nederlander en Belg. Daarbij reken ik kinderen mee! Per gezin is het dus een veelvoud van die 400 euro.
Ik denk dat met die 400 euro enorm veel gezinnen met financiële problemen geholpen zouden zijn.

Dus waarom doen we dan niets?

Stel even dat u het oneerlijk vindt EN u heeft een deel van die 600 miljard euro op uw spaarrekening staan.
Waarom zou u dan uw spaargeld niet actief inzetten?
Uw actieve inzet van het geld is op zich al goed voor de economie.
Dan mag u de opbrengst ook nog eens zelf houden.
Helemaal mooi is het als u de opbrengst ook nog eens gaat delen met mensen die in de financiële problemen zijn gekomen, maar dat is een wel heel grote stap. Ik ben van mening dat uw geld bewust actief in de economie inzetten al een fantastische zaak is.
Spaargeld is immers in feite hard gesteld asociaal geld. Het ligt niets te doen, terwijl het ook u en de economie ten goede kan komen.
Het wordt tijd dat we wakker worden.

Een prima inzet die u veel geld kan opleveren is hier.
Vanavond hebben we hierover een webinar dat u gratis kan volgen! Klik hier voor de aanmeldingsprocedure.

Tags

2 Reacties

  1. CRV 26 november 2019

    Wat een enorm kul-verhhaal dat spaargeld niets ligt te doen. Spaargeld is geen geld dat ergens in een kluis ligt. Zodra iemand geld overmaakt naar zijn bankrekening, wordt dat geld eigendom van de bank en die kan er mee doen wat ze wil. De spaarder creëert met de storting een vordering op de bank. Als je denkt dat dat geld niets ligt te doen, moet je dus de bank aanspreken, niet de lener aan de bank.

    Beantwoorden
    1. Tom Lassing 26 november 2019

      OK, en kijk dan eens in de balansen van de banken… Ook daar ligt het geld aantoonbaar tegenwoordig veelal niets te doen, want ze moeten reserves aanhouden en zijn zeer voorzichtig geworden. Maar buiten dat… Je krijgt nul procent rente in in jouw ogen is de bank er wel economisch actief mee. Waarom laat je als spaarder de bank dan economisch profiteren, terwijl je zelf tegen een 2% koopkrachtverlies aanloopt op je geld? Is dat niet asociaal naar jezelf toe? Je doet jezelf in feite tekort. Daarbij heb je wel het risico, want als de bank failliet gaat op haar speculaties, dan loop jij de kans je geld kwijt te zijn. Immers is het depositogarantie fonds geen 100% garantie. Als het fonds leeg is als jij aan de beurt bent, dan heb je gewoon pech.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *