LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 aug 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 aug 2021

  • Bij zes Nederlandse supermarkten zijn invallen geweest omdat vermoed wordt dat er afroomsoftware op de kassa’s is gebruikt. Hiermee kunnen ze de omzet lager laten lijken. De belastingdienst wordt daarmee zwaar benadeeld.
  • YouTube heeft sinds februari 2020 maar liefst een miljoen filmpjes offline gehaald omdat er volgens het bedrijf sprake was van misinformatie over Corona. Alles was afwijkt van het beleid van CDC wordt gezien als misinformatie. NU is het erge dat de CDC haar beleid steeds weer aangepast heeft. Wat dus soms eerst misinformatie was, bleek in sommige gevallen later het beleid van de CDC te worden. Dit is dus een heel gevaarlijke ontwikkeling waarbij correcties op beleid tegengewerkt worden omdat afwijkingen van staand beleid standaard als gevaarlijk gezien wordt. Een hellend vlak richting dictatuur. Aan de andere kant… Sommige filmpjes geven aan dat je bleek moet drinken… Zeg het maar. Moet je zulke zaken dan online laten staan? Waar ligt de grens en wie mag dat bepalen?
  • China wil paal er perk stellen aan bijscholing na schooltijd. Het betreft een industrie waar in China 250.000 mensen werkzaam zijn. Veel van die bedrijven zijn in de VS beursgenoteerd. De werknemers zullen moeite hebben om in China een nieuwe baan te vinden.
  • In Zuid Korea gaat de rente omhoog. De rente gaat van 0,5% naar 0,75%.
  • China werkt nog altijd niet mee aan het onderzoek naar de bron van de Covid pandemie. Het voedt de geruchten dat het virus op de één of andere manier toch uit het lab in Wuhan is ontsnapt. Er is maar één zo’n lab op de wereld en dat is in Wuhan. Is het dan gek te veronderstellen dat het visus dat daar het eerst ontdekt werd daar ook vandaan komt?
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *