LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 aug 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 aug 2020

  • Het aantal “ouderwetse” CV ketels dat vorig jaar in Nederland is verkocht was een record. Ik vind dat goed nieuws, want alternatieven zijn nu te duur en te onzeker en gelukkig zien consumenten in dat ze beter af zijn met de veel goedkopere ouderwetse CV ketel. Bouw je nu nieuw, dan kan je het alternatief er op wel overwegen.
  • KFC heeft vanwege Corona haar slogan veranderd. Je wordt niet meer aangemoedigd je vingers er bij af te likken. Ik moet zeggen, mijn gedrag is zelf niet veranderd. Ik ben zelf ook niet bang voor Corona. Ik ben gezond en val nog niet onder de risicogroep qua leeftijd.
  • De wereldhandel lag in het 2e kwartaal 12,5% lager dan een jaar eerder. In juni was echter al wel een kentering zichtbaar. Zonder die kentering was het cijfer van de daling veel dramatischer geweest.
  • De Republikeinse conventie gaat vooral om de angst van de blanke Amerikaan. Alle onderwerpen die besproken worden haken in op die angst die ze moeten hebben voor … en noem het maar… zwarten, communisten, rellen, socialisten, democraten, BLM, marxisten, kindermoordenaars, Mexicanen, buitenlanders, ongelovigen, moslims, het weghalen van de monumenten van de zuidelijke verraders van de VS… het gaat maar door. Overal moeten ze bang voor zijn. Met deze angst boodschap gaan ze het in mijn ogen niet redden. Overigens werd één van de spreeksters van de lijst gehaald nadat ze over vergaande complottheorieën was gaan twitteren. Dat ging zelfs de RNC te ver.
  • Exxon Mobil zal eind deze maand na 92 jaar de plaats in de Dow Jones index gaan verliezen. Het is ook wel een beetje een teken van de tijd.
  • Militaire spanningen tussen de VS en China. China houdt momenteel grote oefeningen en de VS heeft daarom U-2 spionage vliegtuigen in de buurt. Ze vliegen netjes boven internationale wateren, maar China baalt er genoeg van om dit in de pers te brengen. Opmerkelijk.
  • De Beurs van Nieuw Zeeland is voor de tweede keer onderwerp van een cyber aanval geweest. De beurs moest sluiten en de website ging op zwart.
  • Costa Rica laat weer Amerikanen toe, maar dan moeten ze wel uit bepaalde oostelijke Amerikaanse staten komen. Inwoners van New York, New Jersey, Connecticut, New Hampshire, Maine en Vermont zijn welkom, de rest niet.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *