LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 april 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 april 2023

  • Update trendneutrale strategie… Deze had ik eergisteren al op de site gezet, maar vergeten in de nieuwsbrief mee te nemen. Kijk hier.
  • Eén van de huurders met wie ik recent bij de rechter een betalingsregeling getroffen heb heeft haar eerste extra betaling keurig op tijd gerealiseerd. Dat is een hoopvolle start en er is daarmee weer 975 dollar ontvangen.
  • Alphabet gaat maar liefst ter waarde van 70 miljard dollar eigen aandelen terugkopen! De koers ging daarop 5% omhoog. Ik ben geen voorstander van een dergelijke terugkoop. Daarmee zeggen ze immers eigenlijk dat ze geen betere ideeën met het geld hebben! Het is dus een armoede bod. Het bedrijf is te groot, te rijk, en misschien ook wel… te succesvol. Tijd dus om het bedrijf te splitsen. Waarom zou je een CEO 200 miljoen per jaar uitbetalen voor een zo’n slecht idee om voor zo veel geld aandelen terug te kopen?
  • Microsoft deed het beter dan verwacht. Tijdens beursuren verloor het aandeel 2,25% maar nabeurs kwam er 8,5% bij.
  • De staking bij distributiecentra van Albert Heijn gaan mogelijk langer door en zullen dus meer impact gaan hebben. De partijen staan nog erg ver uit elkaar.
  • De graandeal tussen Rusland en Oekraïne verloopt op 18 mei. Rusland wil de deal niet verlengen om zo Oekraïne onder meer druk te zetten. Oekraïne wil dat andere landen Rusland onder druk zetten om de deal te verlengen. Ook Afrikaanse landen hebben veel baat bij de deal, want veel graan gaat naar Afrika. Mogelijk moeten de graanschepen door andere landen bewaakt en beschermd gaan worden, met gevaar voor escalatie van de oorlog als gevolg.
  • Er werden in 2022 meer dan 10 miljoen elektrische auto’s verkocht. Het merendeel daarvan (60%) in China. 10 miljoen auto’s lijkt misschien niet veel, maar realiseer je dat in heel de EU in totaal 9,5 miljoen auto’s verkocht werden. Dat is dan benzine, diesel, gas en elektrisch samen. Let wel… Tesla produceerde 78.000 auto’s meer dan het bedrijf er verkocht. De cijfers betreffen ‘verkochte’ auto’s die ook echt de weg op gegaan zijn. De elektrische auto’s betreffen alle soorten elektrische auto’s bij elkaar geteld, dus hybride en batterij auto’s bij elkaar.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *