LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 mei 2021

  • Bitcoin is sinds gisteren weer bijna 10% in koers gestegen. Is de bodem bereikt? Niemand die het zeker weet. Elon Musk stuurde weer een berichtje… Hij heeft met miners gesproken over het gebruik van duurzame energie… Alsof bitcoin dan ‘beter’ wordt. Het blijft een energie slurper, welke energie je ook gebruikt. Met de daling van bitcoin is hij miljarden aan het verliezen. Hij zoekt nu excuses en uitwegen.
  • Volgens Federal Reserve Bank of St. Louis President James Bullard zijn heel veel crypto’s simpelweg waardeloos. Hij heeft geen ongelijk vrees ik. Zie het verhaal van “Pi”.
  • De elektrisch aangedreven step is legaal in Europa, maar… Nederland heeft haar wetgeving nog niet aangepast en dus is de elektrische step hier nog verboden. Reden is het ongeluk met de Stint. De Nederlandse wetgever durft nu niet meer. Alleen de step met trapondersteuning is nu in Nederland toegestaan. Heeft de step een gashandel, dan is deze nu niet toegestaan.
  • De Ever Given, die het Suez kanaal blokkeerde, ligt nog altijd aan de ketting in Egypte. De opgelegde boete is nog niet voldaan en tot dat moment gaat dat schip nergens naar toe. Je huisraad zal er maar in één van de containers zitten… Dit kan jaren gaan duren.
  • Vastgoed investeerder Retail Estates zag de huurinkomsten met 7,2 miljoen afnemen. Veel winkeliers konden de huur niet betalen. Totale huurinkomst was 100 miljoen. Nog altijd werd 4,97 euro winst per aandeel gehaald. Dividend wordt nu 4,50 per aandeel.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *