LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 mei 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 mei 2020

  • Vandaag is in de VS de beurs gesloten.
  • In de week van 11 tot 18 mei was er in Nederland sprake van onder sterfte. 200 mensen gingen er minder dood dan verwacht had mogen worden. Dit lijkt te komen doordat in de weken er voor een x aantal mensen een paar weken eerder is gestorven vanwege de combinatie van wat ze al mankeerden met Corona. Overigens zijn de weken er voor 9000 mensen meer overleden dan verwacht werd.
  • Bij NU.nl vandaag een artikel over de verschillen in lonen. Het is nu met Corona wel beladen, maar de ambtenaren, die nu grotendeels lekker thuiswerken en geen inkomensachteruitgang hebben, maar wel bepalen hoe de rest van Nederland zich heeft te gedragen, verdienen het dubbele van wat ze in de Horeca verdienen en ze werken er de helft van de uren voor. En zwaar dat ze het hebben! Met die riante ambtenaren lonen moet je je afvragen waarom mensen nog in de Horeca willen werken… Nu met de crisis in de Horeca is het de vraag of die sector zich echt wel gaat herstellen.
  • De CEO van het beursgenoteerde automerk Aston Martin moet het veld ruimen. Hij wordt opgevolgd door Tobia Moers die nu nog manager van Mercedes-AMG is.
  • Nederland is tegen het Frans Duitse plan om 500 miljard te schenken aan de zuidelijke staten in de EU. Er moeten hervormingen in die landen tegenover staan. Zo gaan ze in die staten veel vroeger met pensioen. Ook zaken als milieu en gezondheidszorg moeten er aangepakt worden. Ook Zweden, Denemarken en Oostenrijk hebben die bezwaren.
  • Het ziet er naar uit dat China tegen sancties van de VS gaat oplopen nu ze hebben ingegrepen in Hong Kong.
  • Dat Corona vooral binnen in drukke slecht geventileerde ruimtes verspreidt wordt, is nu steeds duidelijker aan het worden. In Duitsland een enkele restaurant en elders een enkele kerkdienst die overduidelijk als bron aangewezen kunnen worden. De 1,5 meter buiten lijkt een volkomen overbodige regel te zijn, hetgeen ook door deskundigen bevestigd wordt.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *