LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 juni 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 juni 2021

  • Maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn in het VK zelfstandige ondernemers, terwijl ze in Nederland onder de beroepsgoederenvervoer CAO vallen en dus medewerkers zijn.
  • Het grootste windpark op zee ter wereld (gelegen voor de Zuid Hollandse kust) is voor 50% verkocht aan BASF. De verkoper is Vattenfall. Dit is een ongesubsidieerd windpark. BASF betaalt 300 miljoen euro. Het park is overigens nog in aanbouw. Voor BASF is het de eerste investering in groene energie.
  • Gisteren werd bekend dat oud burgemeester van New York Rudi Guiliani zijn advocaat titel vooralsnog tijdelijk kwijt is. Dat zat er wel aan te komen, gezien de stunts van hem het laatste half jaar.
  • Microsoft is gisteren voor het eerst boven de twee biljoen dollar beurswaarde gesloten. In de tech sector heeft alleen Apple een hogere marktwaarde. Microsoft presenteerde gisteren Windows 11. Net als Amazon moet Microsoft het nu vooral van de cloud services hebben. Die maakten in 2020 een omzet van ruim 48 miljard dollar.
  • Nike heeft gisteren veel beter dan verwachte cijfers gepubliceerd. De Chinese boycot heeft weinig impact gehad. De omzet was een miljard hoger dan verwacht. Nabeurs steeg het aandeel 5% in waarde.
  • Een nieuwe bron van ruzie tussen de VS en Mexico. Mexico heeft drie ladingen varkenshuiden uit de VS geweigerd. Volgens Mexico zijn de huiden ‘besmet’ met een soort schimmel. In Mexico worden de huiden versneden en gebruikt in voedsel. In de VS zijn de huiden eigenlijk waardeloos.
  • In Zuid Afrika zijn twee broers, de oprichters van een bitcoin exchange, ‘verdwenen’ nadat een hack 3,6 miljard aan munten ‘zoek’ had gemaakt. Dit zou de grootste diefstal van bitcoin waarde tot op heden betekenen. Door de daling van de bitcoin waarde is de huidige waarde nog slechts 2,4 miljard dollar. Onduidelijk is of de broers zelf de dieven zijn of dat ze slechts verdwenen zijn om niet aangeklaagd te kunnen worden. Met een waarde van 2,4 miljard zou je toch wel ‘ergens’ veilig onderkomen kunnen vinden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *