LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 februari 2019

postnl, sandd, overname

Trump heeft de deadline voor de onderhandelingen met China daadwerkelijk verschoven. Zoals ik al eerder schreef, daarmee is hij de eerste die knippert. De beurzen in China reageerden heel positief op het nieuws en gingen zo’n 3% hoger.

Volgens Larry Fink, CEO van Blackrock is een kleiner handelsoverschot voor China ook een reden voor China om minder Amerikaanse staatsleningen te kopen. Dat kan die enorme markt hard raken.

Heeft u de laatste ontwikkeling in Smartphones al gezien? Vouwbare telefoons. Een Smartphone en Tablet ineen. In mijn ogen een concept waar ik niet warm van kan worden, zeker niet gezien de prijs die ze vragen voor die dingen. De goedkoopste komt uit op zo’n 2000 euro.

Warren Buffett was nooit een voorstander van de fusie Kraft Heinz. Als aandeelhouder heeft hij gelijk gekregen. Deze fusie heeft hem alleen maar geld gekost.

Moody’s heeft de AAA waardering voor Nederland gehandhaafd.

PostNL neemt concurrent Sandd over voor een bedrag van 130 miljoen euro. Het afnemende volume op de Nederlandse post markt maakt de markt te klein voor meerdere grote aanbieders. We gaan dus terug naar de situatie dat één partij dominant is, alleen nu met veel slechtere voorwaarden voor zowel klanten als medewerkers. Mooi voorbeeld van hoe privatisering dus ook niet altijd het wondermiddel is. Door de fusie gaan de kosten van PostNL oplopen en stopt het bedrijf met het uitkeren van dividend aan de aandeelhouders.

De Brexit procedure, er lijkt geen einde aan te komen. Een visie over hoe nu verder is er bij de Engelsen nog altijd niet. Een besluit over nieuwe verkiezingen of een nieuw referendum nemen ze ook niet. Bijna niemand wil de Brexit onder de huidige omstandigheden nog, maar het schip lijkt niet meer te keren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *