LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 aug 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 aug 2021

  • Nieuw Zeeland heeft enkele covid gevallen en heeft daarop weer een enorm strenge lock down ingesteld. OceanaGold heeft daarop haar goudproductie in het land moeten staken. Alles is platgelegd.
  • Rietdekkers in Nederland halen 70% van hun riet uit China. De prijzen voor containers zijn echter van 1300 naar 18.000 dollar gestegen en dat maakt dat dit riet echt een stuk duurder gaat worden. Misschien maar even de vervanging van het rieten dak enige tijd uitstellen tot de scheepvaart in rustiger water gekomen is.
  • Maersk gaat ter waarde van 1,4 miljard dollar inzetten om schepen op veel schoner biomethanol te laten varen. Zodra ze dat gelukt is gaan ze regeringen onder druk zetten om alleen nog maar schonere schepen tot de havens toe te laten. Overigens zal het nog jaren gaan duren voor deze schepen (massaal) op het water te vinden zijn. De ontwikkeling is nog maar net begonnen. De vraag is ook of men daarna genoeg (schone) biomethanol kan aanmaken. Niet alleen is er nog weinig van, maar het is momenteel ook dubbel zo duur als reguliere brandstof.
  • Chemiebedrijf 3M heeft jarenlang illegaal FBSA op de Schelde geloosd. Deze stof blijft lang in het milieu en slaat op de longen. De Belgische regering gaat het bedrijf nu verbieden nog verder te lozen. Foei 3M. Niet meer doen hoor! Heel stout van jullie. Waar blijft de miljarden boete voor het bedrijf? Of is België dan bang dat het bedrijf dan gaat vertrekken?
  • Gisteren is de AEX index op recordhoogte gesloten. Er werd op 783,15 gesloten. Volgens een ING beleggingsstrateeg is het heel bijzonder omdat de economie nog niet af is van het Corona virus. Als deze man nog niet eens weet dat de beurs en de economie weinig met elkaar van doen hebben, dan vraag ik me af waarom hij bij ING is aangenomen! Wat heel bijzonder is, is dat hij het heel bijzonder vindt. Het is niet alleen heel bijzonder, het is ontluisterend. De situatie is helemaal niet bijzonder. Het is zelfs bijna standaard te noemen. De beurs loopt eigenlijk altijd vooruit op de economie.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *