LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 oktober 2018

– Gisteren zo waar even bijna paniek op de Amerikaanse beurzen. De Dow Jones stond op een gegeven moment zelfs 550 punten lager. De mannen zijn weer even van de muizen gescheiden. Wie in paniek raakte weet nu wat hij of zij is.
– De EU heeft de begroting van Italië afgekeurd. Nu kan de Italiaanse regering met opgeheven hoofd verklaren dat het haar schuld allemaal niet is dat de Italianen nu zwaar moeten bezuinigen, of ze kiezen er voor om toch door te zetten met wat in mijn ogen een briljant plan is.
– De EU programma’s voor afvang CO2 en opslag van CCS zijn nagenoeg mislukt. Alleen de ontwikkeling van offshore windparken is positief voor de duurzame energie sector gebleken.

Veel van de andere projecten mislukten of werden afgeblazen nadat er al veel geld was uitgegeven. De Europese rekenmeesters die alles onderzochten wijten de mislukking aan een ongunstig investeringsklimaat en onzekerheid over regelgeving en beleid.
– President Trump blijft de FED aanvallen over de rentestappen die de FED neemt. Volgens Trump werkt de FED hem wel tegen en deed ze dat bij president Obama niet. Trump trekt eigenlijk altijd de Calimero kaart. So Sad!
– Winst Deutsche Bank -65% maar dat is beter dan de analisten hadden verwacht.
– De goudprijs is gisteren weer een stapje hoger gegaan. Het is nog altijd met kleine stapjes, maar er is beweging zichtbaar! Zeker goudaandelen en Royalty aandelen kunnen in het scenario van stijgende goudprijzen forse klappers gaan maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *