LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 nov 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 nov 2023

  • De grote winnaar van de machtsstrijd in OpenAI is uiteindelijk Microsoft geworden. Sam Altman is weer CEO en die is heel blij met Microsoft als partner. Dat gaat dus wel goed komen voor Microsoft, dat al vanaf de start een strategische partner van OpenAI is.
  • OPEC heeft een vergadering over de beperking van de productie uitgesteld. Daarop ging de olieprijs 4% omlaag. Blijkbaar is er onenigheid tussen de leden en wil men niet dat die onenigheid via de vergaderingen openbaar wordt. De prijs van olie stond gisteravond op 75 dollar per vat.
  • Chase bank heeft eindelijk de 8.400 euro die ik vanuit de VS naar mijn rekening in Nederland had overgemaakt vrijgegeven. Waar ik nu nog op wacht is de 80.000 euro die richting de VS is gegaan. Die is al enkele weken ‘zoek’. Dat is niet nieuw, het gebeurt me vaker bij Chase.
  • Volgens de site “Trading Economics” is de prijs van een pound uranium nu boven de 80 dollar gekomen. Bij Cameco wordt de grafiek één keer per maand bijgehouden en daar is de prijs nog 74 dollar.
  • Gemeenten in Nederland willen af van de dure tijdelijke medewerkers. Probleem is alleen dat ze geen vaste medewerkers kunnen vinden. Immers is tijdelijke inhuur voor gekwalificeerde medewerkers financieel veel interessanter en ook leuker. Je komt immers nog eens ergens en voor het saai wordt ben je weer weg.
  • Ik las gisteren een ‘achterklap’ artikel op NU.nl. Moest er vreselijk om lachen. Wim Beelen, een multimiljonair met 155 miljoen euro op de rekening ontmoette Silvie Meis en ze kregen een relatie. Volgens Wim kende ze hem niet eens en wist ze niets van zijn vermogen… HAHA, heerlijk zo’n naïeve idioot. Veel geld houdt inderdaad niet in dat je slimmer wordt. Het duurt hooguit een paar maanden, want Silvie houdt volgens mij maar van twee dingen, namelijk van mannen met veel geld en van zichzelf.
  • In Rusland steeds meer mensen die het aandurven te protesteren. Je kan al zeven jaar gevangenisstraf krijgen voor het plakken van vijf anti oorlog stickers, dus je moet wel heel dapper zijn om openlijk in Rusland te protesteren. Putin is zo bang voor oppositie dat je maar zo in een strafkamp kan verdwijnen.
  • Turkije heeft nog weer besloten de rente te verhogen. Erdogan is overstag, maar zijn eigenwijsheid heeft de Turken heel wat gekost. De rente gaat in Turkije naar 40%… Oef…
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *