LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 juni 2019

turkije

Fedex blijft weigeren om Huawei producten te vervoeren. Het bedrijf schaadt hiermee haar eigen naam op een enorme manier omdat ze niet langer als betrouwbare vervoerder overkomt. Het is niet verboden om Huawei producten te vervoeren in de VS. Toch weigert de vervoerder pakketten als er Huawei op staat of genoemd wordt. Ook China dreigt nu Fedex op de lijst van onbetrouwbare bedrijven te plaatsen. Het bedrijf zou dan de Chinese handel gaan verliezen.

Volgens de aanklacht heeft voormalig topman Ghosn zo’n 900 miljoen yen van het consortium weggesluisd naar een eigen beleggingsfonds (GFI) in Libanon. GFI is naar verluidt een lege huls.

Daimler moet 60.000 auto’s terugroepen omdat ze voorzien zijn van sjoemelsoftware. De fraude werd ontdekt door Bild am Sonntag. Daimler blijft ontkennen dat er sprake is van sjoemelsoftware. Daimler heeft nu wel voor de derde keer dit jaar een winstwaarschuwing uit doen gaan.

De beursgang van Fastned was puur gekeken naar de koersvorming een groot succes. De koers vervijfvoudigde op de eerste beursdag. De oorzaak lag echter niet aan een enorm optimisme van beleggers, maar aan het feit dat er amper aandelen beschikbaar waren. Beleggers die de schaarse aandelen wilden hebben moesten diepe zakken hebben en sommigen hebben de hoofdprijs moeten betalen omdat ze ongelimiteerde orders door hebben gegeven. Fastned zal voorlopig nog geen winst maken en moet dus in de toekomst meer aandelen gaan uitgeven. Volgens de VEB was de beursgang een onprofessionele gang van zaken.

De koers van bitcoin is dit weekend weer boven de 11.000 dollar gekomen. De munt is in 2019 alweer 170% in waarde gestegen.

In Turkije is de burgemeestersverkiezing in Istanboel overgedaan. Erdogan liet de verkiezing overdoen omdat de uitkomt hem de vorige keer niet aanstond. Hij hoopte dat hij zo populair zou zijn dat zijn kandidaat bij de tweede ronde makkelijk zou winnen. De kiezers hebben met een veel grotere meerderheid dan bij de eerste keer laten weten dat Erdogan de bomen in kan. Is Turkije de dictatuur nu al zat?

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *