LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 juli 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 juli 2018

– De overname van Klondex Mines door Hecla Mining is afgerond. Hecla is gisteren 1,9% in koers gestegen. De premie op Klondex aandelen was ongeveer 60%.
– Mike Manley wordt de nieuwe CEO van Fiat Chrysler. Vanwege die aanstelling is een andere troonpretendent nu opgestapt. Alfredo Altavilla had de hoop de volgende CEO te worden en neemt geen genoegen met een verlenging van de huidige bijrol.
– Ryanair voelt nu wat voorheen de logge luchtvaartmaatschappijen ook voelden. De druk van medewerkers die weten dat ze elders ook terecht kunnen en dus betere omstandigheden en meer loon vragen. Ook vandaag zal er bij Ryanair gestaakt worden.
– Gaat NXP nog overgenomen worden door Qualcomm? Alleen China kan de overname nog tegenhouden en gezien de spanningen tussen China en de VS is de verwachting dat China de deadline niet gaat halen en heel de overname dus niet door zal gaan. Als de deal niet doorgaat moet Qualcomm NXP een vergoeding van 2 miljard dollar betalen.


– Alphabet kwam met veel betere cijfers dan verwacht. Nabeurs ging de koers enkele procenten omhoog. De boete van de EU kan moeiteloos betaalt worden vanuit deze meevallende kwartaalcijfers. Zo klein is de impact van een 5 miljard dollar hoge boete voor Alphabet.
– De koers van bitcoin is weer boven de 7.500 dollar (6.600 euro) gekomen. We zien dat koersherstel nog niet bij ethereum.
– De Yuan verliest steeds meer terrein ten opzichte van de dollar. Via deze weg kan China de pijn van de Amerikaanse importheffingen ook teniet doen. Reden voor de daling is onder meer een enorme injectie van geld door de centrale bank.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *