LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 februari 2017

Een kleine Griekse brouwer heeft een claim van maar liefst 100 miljoen euro bij Heineken gelegd vanwege vermeend misbruik van de dominante positie van Heineken op de Griekse markt. Deze Griekse brouwer produceert een duizendste van wat Heineken jaarlijks in de markt zet. Heineken heeft al eens een boete van 31 miljoen van de Griekse autoriteiten gehad.


– Dirk Scheringa heeft zijn beursgang afgeblazen. Hij kwam op het laatste moment toch met extra eisen richting de partner en die ging daar niet mee akkoord. Het is een bekende onderhandeling taktiek. De ander zo klemzetten door de vergaande afspraken dat het bijna onmogelijk is om niet alsnog akkoord te gaan met aanvullende afspraken. Vaak loopt dat mis, omdat het vertrouwen dan ook ineens weg is. Het is immers een schurkachtige opzet.
– Trump heeft China de grootste kampioenen in valuta manipulatie genoemd. Deze onzin zal de relatie met China niet beter maken. Als er één land is dat haar munt manipuleert en daarmee heel de wereld in haar greep houdt, dan is het de VS. Trump zou dus eens moeten ophouden met die onzin verkondigen. Ieder land manipuleert de eigen munt, dus ook China. Degenen die echter de regie voeren, zijn de Amerikanen.
Overigens durft de nieuwe Treasury Secretary van de regering Trump zijn uitspraak niet te herhalen. Beetje raar, want zijn baas is toch heel erg duidelijk. Spreekt de regering Trump weer in meerdere versies? 15 april moet hij een rapport publiceren over dit onderwerp.
De realiteit is overigens dat China afgelopen jaar ter waarde van miljarden dollar gebruikt heeft om juist de Yuan méér waard te laten worden tegenover de dollar.
– In Engeland heeft een tussentijdse verkiezing een schokkende uitslag laten zien. Labour (daar aan de macht sinds 1935) verloor zwaar. UKIP hoopte een zetel te halen, maar won niet. Voor het eerst in 35 jaar won een zittende regering een tussentijdse verkiezing. Theresa May lijkt dus bij de Engelsen goed te liggen.
– Vandaag zal Heijmans het totale jaarverslag op haar website publiceren. De cijfers die gisteren bekend werden gemaakt waren niet goed. Maar dat kunt u vandaag nog even op hun site nalezen.
– Ik heb recent op Bitcoin gewezen. Na dat moment is er al 10% waarde toegevoegd. Wederom is deze virtuele munt de grote winnaar gebleken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *