LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 feb 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 feb 2020

vastgoed, huurders

Mijn collega Wilbert Geers is weer een edelmetaal competitie begonnen. Er valt ook wat te winnen. Je moet je opgeven voor 1 maart en let op, je moet de tickercodes wel goed invullen!

  • Twintig jaar geleden hadden we in Nederland het probleem van stemmachines die te manipuleren waren. Dat De VS twintig jaar op ons achterloopt, bewijzen ze met eindelijk hun schandaal rondom niet goed werkende stemmachines.
  • Opvallend feit… De helft van mijn huurders had in januari (na de feestdagen) niet genoeg geld meer voor de huur. Ze betalen nu over februari de helft van de januari huur en in maart gaan ze dat weer doen. Ze betalen echter wel twee keer 50 dollar meer. Dat is nu eenmaal deel van de afspraak die we daarover bij het ingaan van de huur gemaakt hebben. Vervelend voor mij was dat ik de winter belasting ook in januari moest betalen. In plaats van inkomsten had ik dus zelf een forse kostenpost in januari.
  • In China is het aantal nieuw verkochte auto’s in januari met 92% (!) teruggevallen. Alle fabrikanten zien vrijwel het compleet wegvallen van de markt.
  • Binnen Europa begint de angst om Corona toe te nemen. Vooral in Italië en Oostenrijk beginnen ze in paniek te raken.
  • HSBC zoekt een nieuwe CEO. De CEO van UniCredit wordt het in ieder geva;l niet. Hij heeft na gevraagd te zijn het aanbod afgewezen.
  • Wells Fargo heeft een boete van drie miljard dollar gekregen vanwege de 3,5 miljoen (betaalde) spookrekeningen die de bank voor haar klanten creëerde. De benadeelde klanten krijgen slechts 500 miljoen dollar. Acht voormalige bestuurders hebben samen 59 miljoen dollar boete moeten betalen en mogen nooit meer in de financiële sector werken.
  • De goudprijs zet opwaarts door. We zagen een 1,5% stijging. Ook zilver heeft de weg omhoog gevonden en is 1% hoger dan vrijdag. Vooralsnog heeft mijn nadruk op zilver zich nog niet uitgekeerd. Ik nam recent winst op een flink deel van mijn goudvoorraad omdat ik dat geld in huizen heb gestopt.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *