LADEN

Typ om te zoeken

Het wordt winstwaarschuwingen seizoen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het wordt winstwaarschuwingen seizoen

winstwaarschuwing

De komende maanden zullen we een enorme golf aan winstwaarschuwingen gaan zien. Het eerste kwartaal gaat voor veel bedrijven al verloren, maar daarmee zal heel 2020 wel eens tegen kunnen gaan vallen. De gemiste omzet in dit kwartaal gaat maar niet zo maar goedgemaakt worden in de volgende kwartalen.
Het Corona virus heeft al aan meer dan 2000 mensen het leven gekost en terwijl dat in vergelijk met het aantal verkeersdoden in dezelfde tijd niet eens opvalt, is het wel dat de verstoring voor de wereldeconomie veel groter is.
Het is hetzelfde als brandende auto’s. Een auto op benzine die spontaan in brand vliegt is op zijn best lokaal nieuws in een stad of dorp. Een Tesla die in brand vliegt is wereldnieuws en als zodanig zal die brandende Tesla een enorme impact op de beurzen kunnen hebben, terwijl dezelfde dag wereldwijd misschien wel 100 andere benzine auto’s in brand gevlogen zijn.
De winstwaarschuwingen kunnen het sentiment onder beleggers gaan keren. Zelfs de sterkste bedrijven en misschien wel JUIST de sterkste wereldwijd opererende bedrijven hebben last van de economische impact die Corona in China heeft. Die grootste bedrijven waren het juist die de beurshausse de laatste twee jaar droegen. Hoe gaat dus een reeks van winstwaarschuwingen een impact bij beleggers hebben? Beleggers die voor een fors deel nieuw zijn met het fenomeen winstwaarschuwingen. Immers, de laatste jaren ging het goed en in aantallen zijn de nieuwe beleggers in de meerderheid. Die nieuwe beleggers gaan in paniek raken als bedrijf na bedrijf met slecht nieuws naar buiten komt.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *