LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 sept 2022

  • Tesla moet in de VS 1,1 miljoen auto’s terug roepen omdat er iets mis is met de raam motor. Ik zag laatst al een verkoper die zijn nek tussen het open raam en de lijst stak. Het raam moet direct stoppen, maar deed dat niet. Die man werd behoorlijk zwaar gewond.
  • Gisteren drie trades met daytrading gedaan en 5,7 punten winst gehaald.
  • We zien nu uit Rusland veel jonge mannen vluchten. Ze voelen er niets voor om als kanonnenvoer te dienen voor Putin. Ik kan me er iets bij voorstellen. Russische politici zijn vrijgesteld van militaire dienst. Het is dus makkelijk voor hen om anderen naar een oorlog te sturen.
  • Ook de Engelse centrale bank heeft de rente verhoogd. De rente in het VK is nu op 2,25% uitgekomen. Historisch gezien nog altijd heel laag.
  • Bij VDL, DAF en ASML kunnen de medewerkers uitzien naar een loonsverhoging van 9%. Dat zal hier in de regio een enorm verschil gaan maken. Vooral huizen zijn hier nu enorm gevraagd vanwege de uitbreiding van ASML. Ook ik ga mijn huurhuis in Best voor een half jaar verhuren aan een medewerker van ASML. Mijn dochter die een half jaar gaat reizen, gaat de huur ontvangen. Daarmee kan ze de vakantie bekostigen. Ze ontloopt daarmee mede de hoge energieprijzen in Nederland.
  • Het prijsplafond voor energie gaat veel huishoudens enorm helpen. Het is nog niet helemaal uitgewerkt, maar de huidige ideeën zien er goed uit. Als we maar genoeg energie overhouden om de winter door te komen. We moeten serieus gaan besparen! Ik hoop dat u dat ook inziet. Het gaat namelijk ook écht over ons eigen energiegedrag.
    5 minuten douchen kost 0,2M2 aan gas. Een tip, maak je nat. Zet de douche uit. Zeep je in. Spoel je daarna kort schoon. Het scheelt minuten aan water verwarmen.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *