LADEN

Typ om te zoeken

Dollar stijging

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Dollar stijging

De dollar steeg naar de hoogste koers in 20 jaar. Deze stijging volgde na de speech van Putin alwaar hij de mobilisatie van 300.000 mannen aankondigde, maar tegelijk ook de NAVO bedreigde met kernwapens.
Bluf, maar het geeft toch enige onrust.
In Rusland zijn de straffen op het niet komen opdagen vanuit de mobilisatie of het je zo maar overgeven aan de vijand enorm verhoogd. In beide gevallen kan je uitkijken naar tien jaar gevangenisstraf. Dat in Google de zoekzin “Hoe Rusland verlaten” de meest populair in Rusland was, is niet echt een verrassing.
Jonge mannen die nu nog wel willen zijn mogelijk al te laat.
Ze hebben zeven maanden de tijd gehad.
In Rusland is er nu wel een donkere vorm van humor ontstaan. Zo was er enkele maanden geleden iemand die ‘eindelijk’ een auto van die fabrikant kon kopen vanuit de uitkering omdat hun zoon in de oorlog was omgekomen. Dat had het nieuws in Rusland gehaald en over het algemeen sprak men er schande van dat deze man liever en auto dan een zoon leek te hebben. Deze fabrikant heeft nu aangekondigd dat hij 300.000 auto’s gaat maken… Een in mijn ogen briljante manier om te laten weten dat je tegen de oorlog bent, zonder het hardop te zeggen.
Even terug naar de dollar waarde.
Het Amerikaanse beleid op de dollar is eigenlijk een gestage daling van de dollar. Structureel moet de waarde van de dollar blijven dalen om de VS leefbaar te houden. Gezien de unieke situatie in de wereld (Rusland in oorlog en China en recessie) kan de VS het zich nu veroorloven om de dollar toch wat op te laten lopen. De wereld wil hun wapens toch wel kopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *