LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 juni 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 juni 2022

  • Helaas zagen we gisteren in de VS niet een voortzetting van de positieve beurs van dinsdag. Op zich ben ik daarover niet verbaasd. Ik zie ook in de TA geen omslag. Het was dinsdag dus een mooie dag in een neerwaartse beurs.
  • In de VS spelen ze met het idee een 40 jarige vaste rente hypotheek uit te gaan geven. Dit zou de voorspelbaarheid van je huisvestingskosten vergroten. Het probleem is dat in de VS mensen gemiddeld iedere 8 jaar verhuizen. Een 40 jaar durende hypotheek is dan dus toch niet echt een oplossing. De hypotheek geldt immers op het huis.
  • Ik heb gisteren mijn positie in een kolenmijn bedrijf verdubbeld. Het aandeel verloor ruim 4% aan waarde en voor mij een moment om het koopje dan nu toch op te pakken. Ik heb nu een derde van de beoogde positie in mijn bezit. Ik ga de komende weken meer aandelen kopen. Het is een extreem bedrijf. De boekwaarde is bijvoorbeeld een veelvoud van de beurswaarde. Beleggers hebben het bedrijf zo ver teruggeschopt omdat steenkool zo oninteressant was geworden. De energie situatie in Europa maakt dat steenkool heel anders bekeken moet worden.
  • Nederland heeft een Chinees bedrijf uit onze elektriciteitsinfrastructuur gehouden. Een mooi voorbeeld van hoe het westen China nu al als de vijand ziet. De derde wereldoorlog is al lang gaande. We vechten alleen nog niet met soldaten.
  • Steeds meer zestigplussers ‘vergeten’ de volgende boosterprik. Daarom gaat de Nederlandse overheid ze nog maar weer een brief sturen.
  • Het is écht te gek voor woorden, maar de pensioenen in de metaal zijn sinds 2008 voor het eerst verhoogd. Met een verdubbeling van de kosten in 12 jaar is dat pensioen in feite dus de afgelopen jaren gehalveerd in koopkracht!
  • Duitsland gaat het spoornetwerk aanpakken. Treinstellen zijn te oud en ook de rails zelf mogen op sommige plekken wel even opnieuw gelegd worden. Het kost veel geld, maar meer mensen met de trein scheelt ook veel energieverbruik. Alles moet in 2030 gerealiseerd zijn… Ze geloven in Duitsland nog in sprookjes.
  • Ik zou het veel geprezen aandeel Exxon Mobil (XOM) nu niet kopen. Kijk hier waarom niet.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *