LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 januari 2017

  • Trump heeft met zijn ‘Amerika eerst’ speech laten weten waar hij staat. Amerika gaat van stiekeme bully nu naar openlijke bully. Daar hoeven andere landen niet veel goeds van te verwachten.
  • Theresa May zal aanstaande vrijdag de eerste buitenlandse leider zijn die president Trump gaat ontmoeten. Ik vraag me af hoe dat gaat. Trump heeft geen hoge pet van haar op en hij zit nog vol adrenaline van zijn presidentschap. Hij heeft ook nog geen idee van hoe je leiders van andere landen ontvangt. Hoe lomp gaat hij overkomen?
  • De dollar is gedaald na de aantreding van Trump. Dat is precies wat hij wil, want volgens Trump is een zwakke dollar een goede dollar.
  • Trump wil de Nafta overeenkomst (interne markt overeenkomst met Mexico en Canada) opnieuw onderhandelen. Hij is van plan de deal minder interessant voor Canada en Mexico te maken. Beide landen hebben echter ook eisen, want die vinden dat Amerika op bepaalde vlakken nu veel te veel voordeel heeft. Onderhandelingen zullen vele jaren gaan duren en de relaties tussen de landen geen goed doen.
  • Trump en zijn regering hebben weinig op met waarheid. Op foto’s van het inauguratiemoment is duidelijk te zien hoe groot het aantal mensen was dat toen aanwezig was. Volgens Trump waren het er ‘meer dan ooit’, hetgeen duidelijk een fabeltje is als je naar de foto’s kijkt en deze vergelijkt het hetzelfde moment acht jaar geleden. Volgens Kellyanne Conway ging het om “alternative facts” toen Trump en later zijn press secretary dat aangaf. Alternative facts, dat zijn dus de waarheden volgens Trump en zijn team.
    Er zijn dus twee waarheden. Er is de waarheid en er is het ‘alternative fact’. Dat laatste is Trumps’ waarheid in de luchtbel waarin hij leeft.
    Ik vind het doodeng dat de president van Amerika en zijn team er ‘eigen waarheden’ op na houden. Dat lijkt me toch werkelijk een geestelijke tekortkoming en die persoon heeft nu de machtigste baan in de wereld. Zo’n filmscenario verzin je toch niet?
  • Talpa doet ook een bod op TMG en biedt 0,65 meer dan Mediahuis. Talpa is momenteel al eigenaar van de zenders 538, radio10, Radio Veronica en  Sky radio en het heeft een 33% belang in SBS6. Talpa heeft overigens al een belang van 20,59% in TMG. Talpa wil het bedrijf van de beurs gaan halen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *