LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 dec 2021

  • Apple had van haar aandeelhouders de eis meegekregen dat het stappen zou ondernemen om slavenarbeid te bannen. Apple heeft vervolgens bij de SEC geprobeerd deze eis weer geschrapt te krijgen. Wat zegt dat over Apple? Bij de volgende aandeelhoudersvergadering moet er nu over gestemd gaan worden.
  • Bidens Build Back Better plan ligt in duigen. Het gekke is dat een grote meerderheid van de Amerikanen voor de voorstellen zijn, maar zonder dat het verkiezingsgevolgen heeft kunnen rechtse politici gewoon ‘nee’ zeggen. Amerikanen interesseren zich niet voor de politiek en kiezen politici op basis van one-liners, niet op basis van standpunten waar de kiezers zelf ook achter staan.
  • Intel riep haar leveranciers op geen goederen meer uit de Chinese provincie Xinjiang te gebruiken omdat er in die regio sprake is van gedwongen arbeid. Daarop heeft een beroemde artiest de sponsorbanden met Intel verbroken en kreeg Intel te maken met een Chinese consumenten boycot. Intel heeft nu in China een excuus brief uitgebracht waarin ze aangeeft dat ze slechts aan Amerikaanse wetgeving moet voldoen.
  • In de VS is een Covid pil versneld goedgekeurd door de FDA. Ben je al besmet, dan zou die pil je moeten beschermen tegen een grote impact van de Covid besmetting. De pil heet Paxlovid. Uiteraard is er weinig over bekend. Het is immers vie aan spoedprocedure tot stand gekomen.
  • Shell gaat in Nederland 1000 snelladers plaatsen bij Karwei en Gamma.
  • Abonnementen voor telefoon, internet en tv zijn in België vrij duur. Alleen als je basisproducten afneemt ben je goedkoper uit ten opzichte van de Belgische buurlanden. Wie een flinke databundel wil, betaalt als Belg fors meer dan bijvoorbeeld de Nederlanders of Fransen.
  • Belgische woningen zijn in een jaar tijd 10% duurder geworden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *