LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 dec 2021

  • Uitzendbureau Randstad doet aangifte tegen Van Lienden en zakenpartners. Randstad financierde een team van vrijwilligers die de stichting van Van Lienden ging ondersteunen. Zonder dat ze het wisten werden ze deel van het bedrog. Daarom nu de rechtszaak. Van Lienden en Co gaven zichzelf 20 miljoen euro aan winsten.
  • Bestaande koopwoningen in Nederland waren in november gemiddeld 20,1% duurder dan een jaar eerder.
  • Vanaf 1 januari kunnen Nederlandse werkgevers hun thuiswerkers 2 euro per dag aan onbelaste compensatie geven voor koffie en verwarming.
  • ING groep stopt voor een flink deel met haar Franse activiteiten. Honderden banen zullen hierdoor verloren gaan. ING gaat proberen kopers voor de onderdelen te vinden.
  • Europese prijzen voor gas en stroom zijn deze week tot recordhoogte gestegen. Dit komt mede omdat de levering via de Yamal pijpleiding van Rusland naar Duitsland gestaakt is. Daarbij is er extra onderhoud aan de Franse kerncentrales nodig. Het is een perfecte storm voor nieuwe recordprijzen.
  • Chinese bouwbedrijven moeten de komende maanden tientallen miljarden dollars gaan betalen aan rente en aflossing, maar ook aan uitgestelde lonen. Die uitgestelde lonen moeten voor 31 januari uitgekeerd zijn. Veel van de leningen zijn in dollars uitgegeven en de dollar is in China aan het stijgen. De schade kan dus nog groter worden.
  • Gisteren zijn vooral uraniumaandelen fors gestegen. Mocht ook wel eens een keer, want de afgelopen twee weken ging er 35% van de koersen af.
  • Novavax zal in de komende dagen een vrijstelling bij de FDA aanvragen. Het bedrijf heeft bij de WHO en in Europa al de nodige vergunningen verkregen en is wereldwijd de negende vaccin aanbieder geworden. Let wel, ook dit vaccin is dus niet door de volledige procedure gegaan, maar vraagt dus net als de rest de toestemming via de verkorte procedure aan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *