LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 mrt 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 mrt 2023

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar de crypto sector bespreken. Wil je er om 12:30 uur bij zijn, klik dan hier.
  • Gisteren schreef ik over Neo finance dat de leningen 30 maanden lopen… de langst lopende leningen lopen tegenwoordig 100 tot 120 maanden. Ik was abuis omdat ik zelf even gekozen heb voor kortlopende leningen.
  • BHP gaat mogelijk haar steenkool activiteiten in Australië verkopen. Er heeft zich een potentiële koper gemeld.
  • Elliott Wave International publiceerde een nieuw artikel over de huidige bankencrisis. Je kan het hier lezen.
  • China en Rusland gaan de komende jaren nauwer samenwerken. Deze samenwerking is vanuit China gezien heel logisch, want de voorwaarden worden door China opgezet. Rusland heeft weinig in de melk te brokkelen. Ondertussen nemen in Rusland Chinese bedrijven de rol over van de westerse bedrijven. De vraag is natuurlijk wat er gaat gebeuren, mocht het regime van Putin toch een keer vallen. De kans bestaat dan dan de Chinese investeringen in Rusland verloren zullen gaan.
  • Obligatiehouders van Credit Suisse overwegen naar de rechter te stappen vanwege de 100% afschrijving van de obligaties. Normaal gesproken komen namelijk aandeelhouders NA de obligatiehouders. Hier is er ineens van afgeweken.
  • Janet Yellen, de minister van Financiën van de VS heeft banken twee voorwaarden gegeven om gered te worden. Als eerste moet er sprake zijn van een bankenrun op je bank en als tweede moet je bank belangrijk genoeg zijn om gered te worden. Dat laatste is gevaarlijk. Immers kan ook een kleine bank een dominosteen zijn die anderen laat vallen. Yellen gaat dan blijkbaar liever voor die eventuele andere bank(en) dan voor de eerste waarbij je de problemen bij de volgende(n) kan voorkomen.
  • In Chili was er een nieuwe wet voorgesteld om mijnbedrijven een royalty op te leggen. Na protsten van de mijnbedrijven is dit wetsvoorstel nog voor de stemming al aangepast.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *