LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 juni 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 juni 2021

  • Gisteren een fors herstel voor de Dow Jones index. Ten opzichte van vrijdag ging de index 600 punten hoger terwijl de start nog behoorlijk negatief was.
  • Exxon gaat in de VS ieder jaar 10% van het personeel ontslaan. Dit is een nieuw beleid waarbij de jaarlijkse ontslagen het bedrijf vitaal moeten houden. Naar mijn idee krijg je er een vreselijk wantrouwen in de onderneming van, waarbij niemand nog vrij durft te spreken uit angst de volgende te zijn die er uit vliegt. Daarbij heeft het bedrijf de bijdragen van het bedrijf aan het pensioenfonds momenteel (tijdelijk) gestaakt.
  • Volgens een Bank of America analist moeten we nu toch echt gaan denken aan $100 per vat olie.
  • In de VS zijn nu 9,3 miljoen banen beschikbaar waarvoor op dit moment niemand te vinden is. Tegelijkertijd zijn er miljoenen werklozen. Waarom gaat dat mis? Oxford Economics denkt dat er vier redenen zijn. 1. Angst voor Corona besmetting, 2. Gebrek aan opvang voor de kinderen, 3. Vervroegde pensionering en 4. De federale extra werkloosheidsuitkering die werken niet nodig maakt. Het intrekken van nummer 4 is dus zeer waarschijnlijk geen oplossing voor het probleem en zal juist extra problemen opleveren voor de mensen uit de groepen 1 en 2.
  • Volgens Goldman Sachs gaat de kleine belegger nu pas serieus naar het kopen van aandelen kijken en zal de hype nu pas écht beginnen. De successen van kleine beleggers tegen de shorters van Gamestop, AMC en Blackberry maken dat steeds meer particulieren de beurs zullen gaan vinden.
  • Ordina wil groeien en heeft daarvoor een plan opgesteld. Volgens de directie zijn ze goed op weg de 2021 doelen te halen. Vandaag zal om 13:30 uur de beleggersdag van Ordina beginnen.
  • New Amsterdam Invest wil op 6 juli naar de beurs komen. Het bedrijf wil tussen de 25 en 50 miljoen nieuw geld ophalen. Het is een SPAC, dus als belegger weet je niet veel meer dan dat het een vastgoedfonds voor commercieel vastgoed moet gaan worden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *