LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 juli 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 juli 2022

  • De AEX index is weer boven de 700 punten gesloten. Heel stiekem gaat de beurs al weer omhoog terwijl consumenten vertrouwen op een all time low punt gekomen is.
  • De ECB heeft de rente met 0,5% doen stijgen. Dat is de maximale verhoging die was verwacht. De beurs wis gisteren niet goed hoe daar op te reageren.
  • Volgens Elon Musk zijn mensen die thuiswerken niet echt aan het werk. Hij wil dus iedereen terug op kantoor hebben.
  • Ford gaat 8000 personen ontslaan. Het gaat om ontslagen in de verbrandingsmotor divisie. De meeste ontslagen gaan in de VS vallen. Ford heeft nu in de VS 31.000 werknemers. Het wordt dus een enorme afslanking.
  • Apple gaat 50 miljoen dollar betalen aan klagers die van mening zijn dat Apple doelbewust een slecht keyboard in haar MacBooks had geplaatst. Liet je je MacBook repareren, dan kreeg je hetzelfde keyboard terug… met dezelfde problemen. Het geld gaat naar klanten die daadwerkelijk schade leden. 395 dollar voor iedereen die meerdere keren het product terug moest sturen, 125 dollar voor iedereen die één keer op moest sturen en 50 dollar voor iedereen die zelf aantoonbaar veranderingen doorvoerde. Tevens krijgt iedereen nu vier jaar garantie op die keyboards. De advocatenfirma krijgt 15 miljoen van de 50 miljoen.
  • Amazon heeft One Medical gekocht voor 18 dollar per aandeel. De koers van het aandeel was afgelopen woensdag nog $10. Dat is dus een mooie winst voor de gelukkige die dit aandeel recent kocht. Hoogste koers was ooit $50. Amazon heeft dus nog een koopje. Totale aankoopkosten een kleine 4 miljard dollar.
  • Het aandeel Tesla is gisteren na de cijfers 9,78% gestegen! Er is een short positie van 3,2% in het aandeel en die shorters zullen niet blij zijn.
  • Wil je het FinoMark webinar nog even zien? Het staat hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *