LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 februari 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 februari 2024

  • Gisteren behaalde het videokanaal van Beursbox de 12.000 abonnees! Overigens heb ik bekend gemaakt dat ik een actief beheer op de reacties ga toepassen. Er was een wat giftige sfeer in de reacties ontstaan en dat kan niet de bedoeling zijn. Iedereen moet veilig reacties kunnen plaatsen en iedereen moet netjes bejegend worden. Kijk hier op het video kanaal en abonneer je ook. Het is gratis!
  • Ik zou uiteraard graag nog meer goed nieuws uit Detroit willen doorgeven, maar helaas… Ik heb 25 huizen verhuurd van de 29 die ik er heb. Maar liefst 20(!) van de huurders hebben deze maand een 50 dollar boete gekregen omdat ze te laat waren met de huur betalen, de huur niet volledig betaalden of de huur nog totaal niet betaalden! Zo erg was het zelfs tijdens Corona niet.
  • Osisko heeft bekend gemaakt dat het flink meer heeft omgezet in 2023. Hun omzet was niet eerder zo hoog. Toch zijn ze nog altijd niet winstgevend. Het blijft één van mijn sleutelposities in mijn persoonlijke portefeuille.
  • Nvidia wist gisteren de extreem hoge verwachtingen te overtreffen. Dat hadden niet veel beleggers en analisten verwacht. Het aandeel TSMC steeg vanochtend dan ook 2% op het nieuws, omdat ze een grote leverancier van Nvidia zijn. Super Micro Computer’s aandeel steeg zelfs 11,4% op het goede nieuws van Nvidia. ASML steeg nabeurs ook 2,7% in de VS.
  • De Japanse Nikkei beursindex is boven de 39.000 punten gekomen.
  • Delivery Hero uit Duitsland heeft besloten om haar onderdeel Foodpanda, actief in het Verre Oosten, NIET te verkopen. De onderhandelingen duurden al maanden. Geruchten gingen dat Grab de potentiële koper was, maar officieel is dat nooit bekend geworden.
  • Geen verrassing, Mercedes ziet haar omzet dalen. Het is geen verrassing omdat de hoge energieprijzen funest voor de concurrentiepositie van het bedrijf zijn.
  • De LNG markt ziet prijzen die in drie jaar niet zo laag zijn geweest. China heeft zich daarom nu ook als vragende partij op die markt begeven.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *