LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 februari 2019

supertankers

Vandaag 75 jaar geleden kwamen in Nijmegen 776 burgers om door een geallieerd ‘vergis’ bombardement. Je mag je afvragen of het lukraak bombarderen van een Duitse stad wel zo kies was, maar nu was het helemaal zuur. Er was tijdens de Tweede Wereldoorlog geen plek voor moraalridders. Het was in meerdere opzichten en van beiden kanten een ’totale’ oorlog.

Gisteren is de goudkoers weer 0,8% omlaag gegaan. Het hoort er gewoon bij. Zulke bewegingen zijn er om de mannen van de muizen te scheiden.

Onderhandelingen over auto emissies tussen Californië en team Trump zijn op niets uitgelopen. Team Trump wil de uitstoot van auto’s vrij laten, terwijl Californië jaarlijks steeds strengere eisen aan de autofabrikanten wil stellen. De beste oplossing zou een afspraak voor heel de VS zijn, maar de partijen kwamen niet nader tot elkaar. De regels van Californië gelden als na te streven voorbeeld voor heel de wereld.

Gisteren verloor één van mijn ‘speciale’ aandelen 4,4% aan waarde. Opvallend die daling, want de cijfers die naar buiten kwamen waren prima. 14% meer omzet en 89% gebruik middelen, tegenover 85% een jaar eerder. Ik maak volgende week even een artikel over dit aandeel.

Op dit moment varen er de nodige supertankers leeg over de oceaan. Ze varen van het Midden Oosten leeg naar de Golf van Mexico. Dit is vrij uniek, want normaal gesproken zouden deze tankers vol zijn en hun olie onderweg afzetten in de nodige afzetmarkten. De oliemarkt is in beweging en de VS wordt daar een steeds belangrijkere speler in, terwijl de rol van OPEC snel afneemt. Ook dat pak ik dit weekend op door er een analyse over te gaan schrijven.

De Tesla 3 auto is in de VS niet langer aanbevolen omdat er volgens de consumenten organisatie Car Coach te veel problemen met de auto zijn. Het aandeel Tesla verloor gisteren 3,7%.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *