LADEN

Typ om te zoeken

China is te slim voor de VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

China is te slim voor de VS

soya, graan

In de onderhandelingen tussen de VS en China zit onverwachts veel beweging. China is ineens bereid om heel veel Amerikaanse producten af te nemen om daarmee de handelsbalans terug in evenwicht te brengen.
Waarom deze verandering en waarom is China daar ineens zo’n willige partner in?
Uit wat we al hoorden wil China vooral voedselproducten in grote hoeveelheden opkopen. China wil daarbij langjarige contracten afsluiten.
In een wereld die het moeilijk heeft om meer en vooral beter voedsel te produceren is er wereldwijd gaandeweg steeds meer concurrentie richting de schaarser wordende voedselhoeveelheden.


Hier komt de VS die extreem graag een heel onbelangrijk gegeven als de handelsbalans in balans wil brengen en bereid is voedsel voor China te gaan verbouwen.
De VS gaat voor China werken.
Zelfs als ze in de VS honger gaan krijgen, zitten ze straks contractueel vast aan enorme leveringen die ze richting China moeten doen. China krijgt gewoon te veel voedsel binnen, maar gaat de hongerige wereld straks tegen veel geld Amerikaans voedsel verkopen, terwijl de VS vast zit aan langjarige leveringen die het richting China moet doen. Allemaal dankzij een president die nog niet de beginselen van de economie begrijpt en die zijn onwetendheid er door weet te drukken omdat hij zich omringt met mensen die nog weer stommer zijn enhem overal gelijk in geven.
China daarentegen stuurt de beste en slimste mensen om te onderhandelen.
De VS heeft geen schijn van kans.

Tags

1 Reactie

  1. John Vonk 22 februari 2019

    Nu is me veel duidelijk geworden omtrent de verhouding tussen deze grootmachten.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *