LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 februari 2017

De dollar is weer tot 1,05 gestegen. Dat zal The Donald niet fijn vinden… Wat moet hij nog meer doen om de dollar omlaag te krijgen?


– In de VS hebben zwarte democratische congresleden (Congressional Black Caucus) ook dit jaar weer de suggestie gedaan om alle ‘blanken’ in het land een ‘blanken’ belasting op te gaan leggen. Blijkbaar is ze totaal niet duidelijk dat dit meer dan enigszins rascistisch is. Hoe kan je nu blanken beschuldigen van rascisme als je zelf gewoon keihard rascistisch bent? De senator uit Michican, John Conyers, wil een werkgroep formeren om hier handen en voeten aan te geven.
– Eindelijk komt er beweging. De Tweede Kamer is in ieder geval al akkoord met een aanpassing in de regelgeving rond de wietteelt. De teelt van wiet gaat, als het aan de Tweede Kamer ligt, gereguleerd en gelegaliseerd worden. De overheid zal enkele kwekers aanwijzen die legaal wiet mogen telen. Dit voorstel moet nu nog wel door de behoudender Eerste Kamer. Het is lang niet ideaal, maar de gekte rondom wiet moet eens ophouden. Wiet is minder schadelijk dan alcohol, dus vooral het CDA moet eens ophouden met zo achterlijk over wiet te doen. Als het je gaat om de gezondheid van je kinderen en alle inwoners van Nederland, maak dan alcohol voor iedereen verboden. Het zou ook veel verkeersdoden schelen. Wiet daarentegen kan voor velen een prima medicijn zijn.
– Hebben we nog niets geleerd? Overal lezen we weer over de peilingen… Trump heeft goed laten zien dat al die peilingen onzin zijn. Ze hebben geen idee en wat ze slechts proberen te doen, is veel geld vragen om onzin te verkondigen. Laat het los. Stem op wie je wilt stemmen en kijk niet naar wat anderen al dan niet zouden doen.
– Trump doet wat aan de werkloosheid. Hij heeft namelijk de order gegeven om 10.000 mensen aan te nemen bij de deportatie eenheden van de politie. Ook komen er 5000 extra banen bij de grensbewaking. Iedere illegaal die in beeld komt bij justitie wordt uitgezet. Ik ben benieuwd wanneer de agrarische sector gaat piepen. Deze drijft op de illegale goedkope arbeidskrachten uit Mexico.
– ASR heeft 599 miljoen euro winst gemaakt. Dat is een groei van 6,3% ten opzichte van een jaar eerder. Het dividend is 10% hoger dan vorig jaar. De helft daarvan gaat naar de staat omdat die nog meer dan de helft van de aandelen bezit.
– Het bedrijf achter Burger King heeft voor een bedrag van 1,8 miljard dollar Popeyes overgenomen. Popeyes heeft 2600 restaurants in 27 landen. Per aandeel wordt 79 dollar betaald.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *