LADEN

Typ om te zoeken

Goud en de regering Trump (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud

Goud en de regering Trump (Tom Lassing)

Wat je ook van Trump kan zeggen, hij is in ieder geval geen politicus en hij is zonder twijfel een ondernemer. In die zin waait er een frisse wind door politiek Amerika. Sommigen zeggen een forse storm, maar hoe dan ook, er wordt goed gelucht.
Trump lucht zijn hart ook regelmatig en dat geeft dan bijzonder onpresidentiële uitspraken. Zoals de uitspraak dat de reguliere media de grootste vijand van de Amerikanen zijn.
Wat wil hij dan zeggen? Dat de persvrijheid afgeschaft moet worden? Dat de nieuwsbedrijven verboden moeten worden? Wat zegt Trump nu eigenlijk en wat zijn de gevolgen?
Dat even als inleiding voor goud.
Goud moet het hebben van onzekerheid. De beurs lijkt nu pertinent niet onzeker. De Dow zet immers record na record neer. Het lijkt dus of de beleggers alle vertrouwen hebben.
Ik geloof daar niet in. Ik denk dat het meer een zaak is van: Je moet meedansen, want als de rest danst, dan kan je niet stil blijven zitten want dan wordt je afgeserveerd.
Welke beleggingsfonds kan nu zeggen dat ze niet mee willen doen aan de aandelenrally? Dat kán toch gewoon niet?
Maar ondertussen is er ook toenemende ongerustheid. De uitspraken van Trump geven daar reden toe, maar ook zijn plannen zijn op zijn minst onzeker. Een muur bouwen? Even buiten het feit dat het belachelijk en nutteloos is, is het ook extreem duur.
Hij neemt ook 15.000 extra politiemensen aan. Die moeten opgeleid gaan worden, en zijn dus allemaal overheidsmedewerkers. Waar gaat Trump dat van betalen?
Die vraag is totaal niet in beeld, maar ze gaat het wel komen en de vraag is hoe ver de Republikeinen het laten komen. Obama mocht geen geld uitgeven en kreeg geen budget. Daar kon je het oneens mee zijn, maar dát was wel de lijn die Republikeinen nu eenmaal altijd trekken. De overheid moet zo klein mogelijk zijn. Hoe valt dat te rijmen met 15.000 nieuwe overheidsbanen ‘tegen’ buitenlanders?
De republikeinen moeten nu onder Trump kleur gaan bekennen. Krijgt Trump een carte blanche om “alles” op de pof te doen? Vertrouwen ze hem dat toe? Mag hij de overheid groter en groter en steeds machtiger maken?
Ik geloof dat niet. De eerste maand is nu voorbij, de wittebroodsweken zijn lekker onderweg. Het aantal blunders, flaters, schandalen en onervarenheidsbewijzen zijn tot een recordniveau gestegen. Zelfs republikeins boegbeeld McCain gaf al toe dat het commentaar op de vrije pers de manier is waarop dictaturen van start gaan. Hij is dus alert en ‘ziet’ wat er gebeurd.
Trump gaf in één maand meer aan reisgeld uit dan Obama gemiddeld in een heel regeringsjaar. Hoe ver laten Amerikanen het komen? Hoe ver laten vooral de Republikeinen het komen.
Ik voorzie dat de successen langer gaan duren dan de rechtse politiek bereid is te wachten. Dat is goed voor goud en daar waar ik nu ook meedans met het beursfeestje, leg ik dan wel de nadruk op goud aandelen.
www.goudaandelen.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *