LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 april 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 april 2021

  • Gisteren was voor het eerst in twee maanden een leuke dag voor speculatieve aandelen. Vrijwel alles ging in waarde omhoog.
  • Foxconn heeft besloten om niet langer 10 miljard te investeren in een fabriek in Wisconsin. Het bedrijf had het de vorige president belooft, maar dat werd toen al gezien als vooral een politieke stunt voor Foxconn om een wit voetje in het Witte Huis te halen. Er komt nog wel een investering van 672 miljoen. Dat moet dan 1454 banen creëren.
  • Credit Suisse heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden. Dat verlies is toe te schrijven aan de val van het hedge fund Archegos. Ook in het tweede kwartaal zal er nog 600 miljoen frank van de winst geroomd gaan worden.
  • De omzet van Basic Fit is met meer dan 90% gedaald door de Covid maatregelen. Het bedrijf heeft nu nog 137 miljoen in kas.
  • Fugro heeft haar omzet in het eerste kwartaal met 17% zien dalen. Door covid is de olie en gas markt in mineur en daar heeft Fugro op haar beurt weer last van.
  • De stunt die Agnelli wilde uitvoeren met de Super League is mislukt. Onder druk van vooral de fans is de zaak geklapt. Het geeft goed aan dat er onvrede is bij de rijkste clubs. Men wil nog meer verdienen en minder delen met clubs die het zwaarder hebben. Kijk in Nederland alwaar drie clubs al vijftig jaar lang 90% van de prijzen verdelen. Het is niet spannend, het is eigenlijk oervervelend. Waarom niet de rijkdom beter verdelen zodat de competitie breder wordt?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *