LADEN

Typ om te zoeken

Dalingen commercieel vastgoed

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Dalingen commercieel vastgoed

De Nederlandsche Bank verwacht dat er nog stevige waardedalingen aan zitten te komen voor commercieel vastgoed. Het zou zelfs wel om een 25% waardedaling kunnen gaan.

Dat is ook voor u van belang, want via uw pensioenfonds en mogelijk via verzekeringen zit u indirect ook in dat soort beleggingen. Het waren immers de veiligste vastgoedbeleggingen die je je kon indenken. Tot de zwarte zwaan langskwam in de vorm van Covid en heel veel mensen ineens wel thuis bleken te kunnen werken.

Ineens kijken we dan heel anders tegen kantoren aan.

Heel veel fondsen die je mede-eigenaarschap beloven, hebben hun geprognotiseerde rendementen berekend met als uitgangspunt dat het vastgoed ieder jaar meer waard wordt. Een koersdaling van 25% houdt dan gewoon in dat u er mogelijk nooit meer winst mee gaat maken.

Het is zo ontzettend belangrijk dat de winsten voortkomen uit huuropbrengsten en niet uit prijsstijgingen van het onroerend goed zelf. Dat gaat nu bij veel fondsen wel blijken.

Dat wordt een vervelende les die heel veel vastgoedbeleggers gaan leren.

Ik heb al vaker gezegd dat je als kleine vastgoedbelegger beter af bent bij Matching Capital. Daar krijg je zo’n 6,5% tot 7% netto rendement op basis van rente. Je wordt geen eigenaar, maar je krijgt gewoon een zekere rente.

Daar heb je onder aan de streep gewoon veel meer aan. Kijk hier op de site

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *