LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 sept 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 sept 2023

  • Zoals ik het lees, zal de verkoop van woningen voor de verhuur na 1 januari 2025 in Nederland onderworpen gaan worden aan een 4% overdrachtsbelasting. Panden die worden verhuurd zullen automatisch als beleggingsvermogen worden beschouwd als het bedrijf waar die panden toe behoren overgedragen worden aan een opvolger. Er is overigens wel een vrijgesteld vermogen.
  • Mijn video kanaal heeft weer een mijlpaal gehaald. Er zijn nu meer dan 1 miljoen views geweest! Ik ben eigenlijk pas zo’n drie jaar geleden min of meer serieus video’s gaan maken. Ik zit overigens ook op 6.500 abonnees. Ik ga er voor om op 1 januari de 10.000 YouTube abonnees te halen. Ben jij al abonnee? Kijk hier. Het kost niets.
  • Na mijn mededeling van gisteren dat ik nog 170.000 euro aan vreemd vermogen zoek voor mijn Detroit woningen is er al wat aan aanvragen binnengekomen. Ik zoek vooralsnog 170.000 euro. Geen cent meer. Vol is vol. Mail me op tom @ lassing.nl als je meer wilt weten.
  • Zoals het er nu uitziet, heeft Rusland de verdediging van Nagorno Karabach definitief opgegeven. De Russische ‘hulp’ stelde sinds de oorlog in Oekraïne begon al niet veel meer voor. Het is geen verrassing dat dit nu gebeurde. Rusland heeft de middelen niet langer om er hulp te bieden. De vraag is nu hoe lang de situatie in Syrië nog voor Rusland houdbaar blijft. Israël heeft vorige week al een rechtstreekse aanval op de Russische basis gedaan.
  • De FED heeft gisteren besloten de rente in de VS ongemoeid te laten. Dat was ook wel verwacht.
  • De werkloosheid in Nederland is laag te noemen. 3,6% is nu werkloos. Het aantal jongeren zonder baan is de laatste maanden wel gestegen. Ik sta daar een beetje sceptisch in. Ik zie dat jongeren wel erg makkelijk thuis blijven. Er is werk zat, maar je moet het wel willen oppakken. Thuis zitten is makkelijker.
  • Polen en Oekraïne hebben een hoogoplopende ruzie gekregen over graan. Ik ga daar morgen even dieper op in.
  • EV bouwer NIO heeft nu ook een smartphone uitgebracht en ze denken dat zeker de helft van de bezitters van een NIO auto ook de smartphone van dat merk gaat kopen. Wanneer zou Tesla nu met een smartphone uitkomen? Musk kopieert van alles, dus ik verwacht dat hij dit idee ook wel over zal nemen.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *