LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 mei 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 mei 2020

vw, volkswagen
  • De VS heeft nieuwe maatregelen genomen tegen Chinese ondernemingen die in de VS actief of beursgenoteerd zijn. Ze moeten gaan bewijzen dat ze niet onder Chinees staatsinvloed staan. Doen ze dat niet, of kunnen ze dat niet, dan mogen ze geen zaken meer in de VS doen.
  • Gisteren wereldwijd een nieuw Corona dieptepunt. Niet eerder werden in één dag zo veel nieuwe zieken gemeld. Het zwaartepunt is nu definitief buiten West Europa komen te liggen. Alleen in de vleesverwerkende industrie is het hier nog niet uitgeraasd. Elders in West Europa is de uitbraak vrijwel verdwenen.
  • Lufthansa krijgt ter waarde van 9 miljard steum. Het gaat om een len9ing van drie miljard en een belang van 20% die de Duitse overheid in het bedrijf neemt.
  • Twee directieleden van Volkswagen hebben verdere strafvervolging afgekocht met ieder 4,5 miljoen euro. Zo zie je maar, als je rijk genoeg bent, kan je je gevangenisstraf afkopen en kom je overal mee weg. Het erge is, ze betalen de boete niet eens zelf. Volkswagen gaat de rekening voor ze betalen en daarmee betalen de aandeelhouders dus eigenlijk.
  • In Michigan zijn twee dammen doorgebroken na zware regenval. Ik kwam er achter toen mijn vastgoed administrateur aldaar appte dat zijn familie door hem moest opvangen omdat ze uit hun huis gedreven waren. Hij had nu geen tijd de maand administratief af te ronden. Dat komt er voor de getroffen mensen in die regio ook nog eens bij. Ik kan wel even wachten op mijn administratieve afhandeling, dat spreekt voor zich.
  • Chinese consumenten zijn flinke voorraden voedsel aan het aanleggen omdat ze bang zijn dat nieuwe besmettelijke uitbraken hen vaker strikt aan huis zullen binden. Zit je dan zonder eten en drinken, dan sterf je letterlijk vanwege voedsel tekort of kogels omdat je van straat geschoten mag worden. Ook de Chinese overheid wil grotere noodvoorraden aan gaan leggen.
  • Douwe Egberts is volgens de banken 20 miljard waard. Ik denk dat het gekkenwerk is. Daarnaast is het zo dat aandeelhouders weinig rechten gaan krijgen. Ik raad het af hier in mee te willen gaan.
  • Te dikke mensen blijken kwetsbaarder te zijn bij een Corona infectie. Het is dus mogelijk een extra motivatie om gezonder te gaan leven.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *