LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 maart 2019

goudprijs

De FED heeft aangegeven dat de rente gelijk blijft en er geen verdere renteverhoging in 2019 zal komen. Een teken dat de Amerikaanse economie niet zo robuust is als ze iedereen willen doen geloven.

Maakt twee halfverrotte appels één hele appel? Nee toch? Bij de banken denken ze dat het wel werkt. Deutsche Bank en Commerzbank zijn twee brekebenen en samen moet het dan wel goed komen. Volgens mij heb je dan echter slechts één veel grotere brekebeen.

De provinciale verkiezingen in Nederland zijn een grote winst voor FvD geworden. In mijn ogen een partij die overal commentaar op heeft, maar geen antwoorden. Twee mannen die de toon zetten en voor de rest alleen maar meelopers die niets te zeggen hebben. De schandalen gaan nu komen, nu er tientallen mensen voor ze gaan acteren en die tientallen mensen hebben geen idee wat ze wel en niet mogen van de twee dictators. Dat gaat de komende jaren goed botsen.

De overname van 21st Fox Company door Walt Disney Company is afgerond. Het ging om een overeenkomst waarmee 72 miljard dollar gemoeid was. Een heleboel waardevolle rechten zijn nu in handen van Disney gekomen. (Simpsons, Family Guy, X-men. Er blijft overigens nog wel een deel van Fox in handen van Fox. Dat resterende Fax gaat New Fox heten en komt onder leiding van Lachlan Murduch, oudste zoon van Rupert.

Voor Investment bankers was het eerste kwartaal 2019 een rampkwartaal. Zelden hebben ze zo’n slecht kwartaal gehad.

Het lijkt er op dat de deal tussen China en de VS een hobbel heeft geraakt. Trump heeft het weer over een onbeperkte duur van de tarieven. Volgende week is er weer een gespreksronde in China.

Amazon gaat advertenties van derden die geen geld opleveren verbannen van hun netwerk. Dit zal veel kleine aanbieders hard kunnen raken. Alleen de grote jongens kunnen er zeker van zijn dat hun advertenties zichtbaar blijven. Een grote kans voor een nieuw netwerk om zich te richten op de papa en mama bedrijfjes die nu bij Amazon aan het kortste eind gaan trekken.

Achmea gaat een deel van de bankzaken van ASR Nederland overnemen. Het gaat om sparen en hypotheken. Voor ASR is de bank geen kernactiviteit meer en daarom dus ook deze verkoop. Voor u als consument wel belangrijk om te kijken waar uw gelden nu onder komen te hangen. Dit kan consequenties hebben voor uw depositogarantie als u na de transactie meer dan 100.000 euro bij Achmea ondergebracht ziet worden.

De goudprijs is weer in beweging, maar wie goed kijkt ziet dat het mede komt door de verzwakking van de dollar.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *