LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 maart 2019

brexit

De voormalige Republikeinse politicus Paul Ryan, die bekend stond om zijn bruinwerken bij Trump, terwijl hij tegelijkertijd ook een bloedhekel aan Trump had, wordt bestuurslid bij mediabedrijf Fox.

De Britse premier May wil de Brexit drie maanden uitstellen. Dat voorstel gaat waarschijnlijk dan ook aan de EU gedaan worden. Waar de EU bang voor is, is dat de Engelsen uiteindelijk nog mee gaan doen aan stemmingen over de EU en dus de EU gaan bepalen over de periode dat ze er zelf geen deel meer van uitmaken. De EU wil de Engelsen daarom liefst zo snel mogelijk weg hebben.

Bayer verloor in de VS een rechtszaak over de kanker van een consument. De rechter is van mening dat RoundUp de kanker veroorzaakt heeft. Bayer heeft Monsanto gekocht, maar ook alle gevolgen van die aankoop zijn nu voor rekening van Bayer.

De Amerikanen willen op Schiphol graag hun eigen douanemensen plaatsen om zo al in Europa mensen tegen te kunnen houden. Nederland staat daar niet onwillig tegenover, maar ze komen er door de aanhoudende extra eisen van de Amerikanen niet uit. Mij lijkt het toe dat Nederland dan ook (theoretisch) haar mensen in de VS mag plaatsen. Dat zullen de Amerikanen waarschijnlijk niet willen.

In China gaan nu (te) veel bedrijven failliet omdat ze de uitstaande leningen niet meer op kunnen brengen. Het simpelweg doorrollen van de leningen mag vaak niet door de nieuwe strengere regelgeving.

Volgens FedEx zien ze overal in de wereld de economie teruglopen. Jammer dat dit wereldkundig wordt. Nu gaan we ons daar op instellen en komt het als gevolg daarvan ook nog uit…

Google wil ook spelletjes gaan ontwikkelen. Aandelen Sony en Nintendo zijn daarop in koers gezakt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *