LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 november 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 november 2018

Mijn stukje over TIoT heeft was los gemaakt. Vooral reacties dat het ook goed is. Ja, ik zeg ook niet dat het allemaal BS is, maar we moeten wel begrijpen dat de wereld er veel onveiliger door wordt als we het Internet richting al die verbonden dingen niet veel veiliger kunnen krijgen. Ik heb zelf al de verwarming en de zonnepanelen die ik via Internet kan monitoren. Dat heeft zeker voordelen, maar noodzakelijk is het niet. Mijn wekker, koffiezetapparaat en wasmachine hoeven van mij niet op Internet. Ik heb al een smart TV, maar gelukkig is die nog wel zo dom dat het vooral een ontvanger en geen zender is. Mijn auto’s rijden ook nog autonoom en mijn lichten in huis doe ik nog ouderwets aan met een knopje.
– De redder van Nissan ligt zwaar onder vuur en wordt waarschijnlijk door het concern ontslagen. Hem wordt financieel wangedrag verweten. Hij is door de Japanse autoriteiten gearresteerd. Het aandeel Renault, dat een strategisch partnerschap met Nissan is aangegaan ging zwaar onderuit. Reden voor de arrestatie is het feit dat hij een te laag inkomen zou hebben opgegeven. Hij verdiende vele miljoenen per jaar, dus de belasting belazeren omdat hij anders niet te eten zou hebben is het niet.
– Rabobank gaat haar sealbag automaten ’s nachts afsluiten. Reden is het feit dat criminelen er in slaagden zo’n automaat op te blazen. Overigens zijn de daders dankzij een helikopter inzet gepakt.
– In Frankrijk enorme protesten tegen de accijnsverhogingen op brandstof. De Franse regering wil belastingen wat meer verleggen naar gebruikers en minder naar ‘iedereen’. Daar zijn veel gebruikers, waaronder de transportsector, het niet mee eens. Volgens de media is het ook frustratie richting de vele veranderingen die de regering Macron nu doorvoert.

protest

Ze hebben nu wel de lasten, maar niet de lusten van die veranderingen. De verwachting is dat de koopkracht de komende tijd zich zal verbeteren. De vraag is of de opleving op tijd komt voor Macron.
– De Nasdaq is gisteren 3% gedaald en vooral tech aandelen kregen klappen. Ook in Azië zien we in die hoek forse koersdalingen. U kunt niet zeggen dat we hiervoor niet gewaarschuwd hebben in deze nieuwsbrief!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *