LADEN

Typ om te zoeken

Goud confiscatie Amerikaanse overheid

Beleggers Nieuws Goud

Goud confiscatie Amerikaanse overheid

gouden dollar

In 1933 besloot de Amerikaanse regering dat iedere burger het in bezit zijnde monetaire goud moest inleveren bij de overheid. Je kreeg er een vaste prijs voor. Het land van de vrije mensen bleek ineens het land van de minst vrije mensen, want nergens in de wereld was er een dergelijk verbod op het hebben van goud.
Er stonden zware straffen op het achterhouden van monetair goud. Je kon tot wel tien jaar gevangenis opgelegd krijgen. Het ging daarbij om bepaalde munten die door de Amerikaanse overheid waren uitgegeven.
Deze voormalige Amerikaanse anti goud regeling is er de reden voor dat ik altijd aanraad om een goudrekening te openen buiten Europa. Zou er hier ooit nog zo’n belachelijke regel ingevoerd worden, dan heb je altijd nog je goud offshore. Daarbij raad ik ook aan om goud in meerdere kluizen in meerdere landen aan te houden.
U moet weten dat direct na afloop van deze Amerikaanse opkoopregeling de Amerikaanse regering besloot dat goud ineens veel meer waard was. De Amerikaanse schatkist werd dus ineens veel beter gevuld en de aan goud gekoppelde dollar devalueerde. In feite verloren de voormalige goud eigenaren 40% van hun kapitaal.
Het was niet alleen het afhankelijker maken van de bevolking, maar het was ook het rijker maken van de regering. De regeling werd ingevoerd als een ‘handel met de vijand’ strafmaatregel, iets dat tijdens de Eerste Wereldoorlog was ingevoerd en nooit meer was ingetrokken. In feite net zoiets als de huidige Patriot Act die ook burgerrechten aantast, daar waar dat nu helemaal niet meer nodig is.
Pas tientallen jaren later (1974) werd de handel in goud weer mogelijk in de VS.

gouden dollar
Er was een joodse belegger die enkele jaren geleden zijn goudvoorraad te koop aan bood. Hij bleek een hele lading munten te hebben die hij en zijn familie in 1933 hadden moeten inleveren. Al die munten zijn door de Amerikaanse regering alsnog ingenomen ZONDER vergoeding. De rechter bevestigde deze vertraagde naasting.
Het is dus nog altijd zo dat je in de VS bepaalde gouden munten en baren nog altijd niet mag bezitten. De beste weg is dus om die bepaalde munten en baren zelf om te smelten, zodat het de regering niet duidelijk is wat voor goud het is.

PS: zo ver bekend heeft alleen Australië in 1959 ook een dergelijke wet ingevoerd. Deze wet is in 1976 suspended. Ze bestaat dus nog altijd, maar is slechts buiten werking gesteld.

Tags

1 Reactie

 1. L. 20 november 2018

  Beste,
  Wat gebeurt er indien de Nederlandse regering besluit om alle goud , dus ook de in het buitenland gestalde tegoeden, dient te worden ingeleverd ?
  En wat gebeurt er, indien ik een goudrekening open in Australië en de Australische regering besluit deze wet weer kracht te geven, met mijn tegoed ?
  Heeft onderbrengen in het buitenland, zonder Rechts-en Wetskennis dan wel zin ?
  !! graag mijn opmerking, en adres gegevens buiten beeld te houden, en te wissen na ontvangst.
  Met vriendelijke groet,
  Leen.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *