LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 nov 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 nov 2023

  • In Argentinië heeft de libertaire kandidaat de verkiezingen gewonnen. Hij wil als president veel meer de economie aan de ondernemers laten. Dus minder invloed vanuit de politiek. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Het probleem voor Argentinië is dat de corruptie enorm is. De economie aan de ondernemers laten heeft dus als risico dat het criminele element veel meer invloed gaat krijgen. Dat probleem moet de nieuwe president dus oplossen.
  • In Nederland zijn de peilingen gunstig voor rechts. Dat is slecht nieuws voor de zorg. De zorg is de laatste twaalf jaar al uitgekleed en juist nu we door de vergrijzing meer handen aan bed nodig hebben, zien we 50.000+ vacatures en steeds meer bezuinigingen. Kies rechts en zeur dan straks niet dat de wachttijden in de zorg oplopen. Dat is je keuze voor rechts!
  • Voormalig voor man van VDL is overleden. Op 76 jarige leeftijd is Wim van der Leegte overleden. Hij was het die dit bedrijf van zijn vader enorm wist te doen groeien tot het bedrijf dat het nu is.
  • Sam Altman van OpenAI is door het bestuur van het bedrijf aan de kant gezet. Hij was mede-oprichter van het bedrijf. Hij is niet de eerste oprichter van een groot bedrijf die er dan uiteindelijk door het bestuur uit wordt gezet. Het overkwam zelfs Steve Jobs van Apple ooit. Die had dat toen ook nodig, omdat hij naast zijn schoenen ging lopen. Aandeelhouders van OpenAI zijn overigens niet blij met het ontslag en hebben het bestuur gevraagd dit ontslag terug te draaien.
    Ondertussen heeft het bestuur voormalig Twitsch CEO Emmett Shear aangenomen om OpenAI nu te gaan leiden.
  • X gaat Media Matters aanklagen omdat dit bedrijf de advertenties naast de Neo-Nazi berichten op X had getoond aan de adverteerders. Die waren daar niet blij mee en trokken daarop hun advertenties van X af. Dat doet Musk pijn en dus gaat hij de boodschapper proberen om te brengen. In mijn ogen een kansloze actie van Musk, die zijn eigen radicalisering niet onder ogen ziet.
  • De vrouw van voormalig president Carter is dit weekend overleden. Ze was 96. Indertijd was ze een zeer actieve first lady en ze werd geacht meer politiek inzicht te hebben als dat haar man indertijd had. Ze werd 96 jaar. Carter wordt gezien als de beste ex=president die de VS ooit heeft gehad. Hij was heel actief als bemiddelaar in veel conflicten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *